Laat meiden de wereld van wetenschap, techniek en technologie ontdekken!

Een technische opleiding is voor meiden zeker geschikt!

Meisjes kiezen steeds vaker voor het profiel N&T of N&G. Uiteraard een slimme keuze om hun opties voor later nog breed en open te houden. De keuzemogelijkheden voor een opleiding is natuurlijk ruim en deze opleidingen geeft hen vaak een baangarantie. Om een juiste keuze te maken welke opleiding bij hen past proberen we de dames te helpen door middel van diverse activiteiten. Tijdens deze activiteiten kunnen ze kennismaken met de technische opleidingen die de University of Twente aanbiedt en tegelijkertijd kunnen zij met studentes ervaringen uitwisselen. 

girls in STEM

De website Girls in Science, Technology, Engineering en Math geeft meiden meer informatie over technische opleidingen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om meisjes op het vwo aan te sporen om toch voor een technische opleiding te kiezen als daar hun interesse naar uit gaat. Twijfels zijn niet nodig, en als die er blijken te zijn proberen ze deze weg te nemen door middel van het geven van informatie en te praten over hun eigen ervaringen. Waarom zouden meiden minder goed zijn in een technische studie? Dit is zeker niet te merken bij het aantal dames die nu al een technische studie aan onze universiteit volgen. Op de site wordt ook aandacht besteed aan studiekeuze, techniek studeren en zijn er ervaringen van studentes te vinden. En je kunt stemmen op de TechGirl van de maand. Neem er vooral een kijkje, want elke maand komen er weer nieuwe verhalen van studentes op te staan waaruit je een winnaar kunt kiezen.

Girlsday

Girlsday is een initiatief van VHTO om in samenwerking met bedrijven en scholen meiden van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta/techniek en ICT. Zit jij in klas 1, 2 of 3 van het VWO en heb jij niet zo'n helder beeld wat een bèta- of technische opleiding inhoudt of in welke beroepen je terecht kunt komen, dan is Girlsday echt iets voor jou! Het doel van het project is namelijk om ervoor te zorgen dat meer meiden en vrouwen op de hoogte zijn van de wereld van bètawetenschappen, techniek en ICT. Het geeft je tegelijk een goede voorbereiding op je studiekeuze. 

Girslday 2017 vindt plaats op 14 april en via de website van Pré-U  krijg je meer informatie. De inschrijving is nog niet geopend. Je kunt je wel alvast aanmelden zodat de organisatie je op de hoogte kan houden. Op die manier ben je altijd op tijd om je aan te melden voor Girlsday 2017.

High Tech High Tea 

De High Tech High Tea is voor 2017 nog niet ingepland, zodra de datum bekend is wordt dat op hun site kenbaar gemaakt. Een zeer gezellige bijeenkomst waar meiden niet alleen genieten van een kopje thee en lekkere hapjes, maar waar ze ook kunnen speeddaten met vrouwelijke studenten die nu al een technische opleiding volgen. Deze studentes kunnen hen uiteraard meer over hun opleiding vertellen, hoe het is om als dame op deze universiteit te studeren en dat je helemaal geen twijfels hoeft te hebben om een technische opleiding te kiezen als daar je passie ligt en je natuurlijk aan de toelatingseisen voldoet. Deelname aan deze High Tech High Tea (HTHT) is gratis. 

Tech Bootcamp

De Tech Bootcamp is een driedaags kamp voor meiden met een voorliefde voor wetenschap, techniek en technologie. Tijdens deze dagen beleven de meiden een ontdekkingsreis naar een toekomst in de techniek. Door excursies naar bedrijven waar zij te woord staan door vrouwelijke experts worden ze vanuit de praktijk bijgepraat, zelf gaan ze aan het werk op de campus dmv workshops waarbij ze de facilieiten kunnen benutten van het leerlingenlab of het designlab. Uiteraard worden zij deze dagen begeleid door onze eigen 'Techniek Meiden'. Het Tech Bootcamp eindigt met de High Tech High Tea. Kosten voor deze drie dagen bedraagt 75€ - dat is inclusief accomodatie, eten en deelname aan de programmaonderdelen en uiteraard de High Tech High Tea. 

De datum voor Tech Bootcamp 2017 is nog niet bekend. Houd hiervoor de website van Pre-U in de gaten.