Februari 2015 - Stage/BO: Veiligheidscommunicatie bij Heijmans, gedragsverandering voor meer veiligheid

| CW-Stage | CW-Bacheloropdracht | CS-Masteropdracht |

| Corporate Comm | Marketing Comm | New Media & Comm |

 

Opdrachtnr.:

15-013

Geplaatst d.d.:

03-02-2015

 

Bedrijf

Heijmans

Afdeling

Veiligheidsprogramma GO! (Géén Ongevallen!)

Website

www.heijmans.nl/veiligheid

Standplaats

Rosmalen

 

Bedrijfsinformatie

Heijmans is een beursgenoteerd bouwbedrijf dat terug gaat tot 1923, toen Jan Heijmans in Rosmalen zijn stratenmakersbedrijf startte. Binnen Heijmans is veiligheid een absolute must, want werken in de bouw brengt risico’s met zich mee. Het is vanzelfsprekend dat al onze uitvoerende bedrijfsonderdelen VCA gecertificeerd zijn. Maar veiligheid is meer dan het naleven van de regels. Het gaat om bewustzijn en gedrag: je verantwoordelijkheid nemen om ervoor te zorgen dat jij en je collega’s onder veilige omstandigheden werken. Want niemand wil een ongeval. Daarom is Heijmans in 2013 gestart met het veiligheidsprogramma GO! (‘Géén Ongevallen’). Het programma rust op de volgende pijlers:

1.

Verandering van houding en gedrag op het gebied van veiligheid.

2.

Het bereiken van een eenduidig en uniform veiligheidsniveau en –beeld.

3.

Samenwerking aan veiligheid in de keten.

 

Opdracht

Binnen het veiligheidsprogramma GO! hebben we verschillende activiteiten om de veiligheidscultuur naar een hoger niveau te brengen. Zo hebben we GO! Coaches die het gesprek over veiligheid stimuleren, is er een APP waarmee onveilige situaties gemakkelijk gemeld kunnen worden, worden er scholingsdagen gegeven die volledig in het teken staan van veilig werken en zijn we bezig een beeldbestek te ontwikkelen voor de veilige bouwplaats. Dit is nog maar een kleine greep uit de activiteiten binnen Heijmans in het kader van GO!.

Binnen GO! hebben we te maken met gedragsverandering op het gebied van veiligheid, een mooi onderzoeksonderwerp voor een CW’er! Wat je precies gaat onderzoeken bepalen we samen, er zijn verschillende mogelijkheden. Hierbij kan je denken aan: “wat motiveert mensen om onveilige situaties te melden via de APP?”, “Waar hebben bouwplaatsmedewerkers behoefte aan in een veiligheidstraining?”, “Hoe motiveren we bouwplaatsmedewerkers om nog veiliger te werken”, etc. Je hebt hierbij toegang tot een grote hoeveelheid respondenten binnen Heijmans.

Klinkt interessant? Neem dan contact op met Astrid Neefs (coördinator veiligheidsprogramma GO!) via Mark Tempelman.

 

 

Ingangsdatum

Per direct

Periode

In overleg

Extra info

Vergoeding conform Heijmans stage norm (ongeveer 400/500 euro bij fulltime beschikbaarheid)

 

 

Interesse…? Neem contact op met de stage- en afstudeercoördinator:

drs. M.H. (Mark) Tempelman

E-mail:

Locatie:

Telefoon:

m.h.tempelman@utwente.nl

Cubicus, kamer C216

+31(0)53 489 4034