Euspen Student Challenge Award

Van 17 tot 19 juli 2012 vond voor de derde keer de European Society for Precison Engineering and Nanotechnology (Euspen) Student Challenge plaats in Eindhoven. De Euspen challenge is een internationale competitie om top studenten uit heel Europa te identificeren, welke een  potentieel hebben om toekomstige leiders in het gebied van precision engineering te worden. Bij de challenge waren 24 Master/PhD studenten aanwezig uit de landen: België, Denenmarken, Duitsland, Groot Brittannië, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland.

Voor de challenge moest in één dag een werkend prototype worden bedacht en gebouwd. Er moest een oplossing bedacht worden om een persoon waarvan net een been was geamputeerd weer mobiliteit te verschaffen. Het hoofddoel was om het apparaat ’s nachts te kunnen gebruiken om even naar de wc te gaan en een glas water te pakken.

Het prototype werd de volgende dag worden gepresenteerd aan een jury bestaande uit Euspen leden, een dokter en de bedrijven Heidenhain, Hexagon en ASML. Naast het profiteren van het internationale teamwork, in aanvulling op het testen van technische en zakelijke vaardigheden waren er ook professionele netwerk mogelijkheden.

Het ontwerp was een soort kruk met drie poten waar het goede been tussen in gezet moest worden. Dan kon met het goede been en de kruk als tweede been worden gelopen. Het ontwerp was erg simpel en goedkoop te produceren.

Voor meer informatie, zie: http://studentchallenge2012.euspen.eu

Willem Wijma – w.wijma@student.utwente.nl

D:\WA site\news\euspen2012.jpg

Willem en zijn team ontvangen de Euspen student challenge award