Imobility Challenge

iMobility Challenge 11th of September 2013

On the 11th of September 2013, there will be the iMobility Challenge in the Netherlands. As part of the FIA conference (Federation Internationale de l'automobile) and together with the 130st anniversary of the ANWB (Royal Dutch Touring Club), the iMobility Challenge will be hosted at airport Valkenburg.

Intelligent vehicle systems for efficient, clean and safe mobility are becoming increasingly available. With it come great opportunities to save energy, protect the environment and even save lives on our roads. iMo, the expert in intelligent vehicle systems, will tell you everything about new technologies and systems.

For more information see website http://www.imobilitychallenge.eu/

Het betreft een technologie-gedreven demonstratiedag waarbij bezoekers (zowel weggebruikers als mobiliteitsprofessionals), zelf op de bestuurderstoel kunnen plaatsnemen en de nieuwste mobiliteitstoepassingen kunnen zien en ervaren. Tevens krijgen zij overzicht van een grote diversiteit aan technologieën, systemen, diensten en daadwerkelijke implementaties op het gebied van efficiënte, coöperatieve, slimme en veilige mobiliteit.

Voor het belevingsevenement zullen onder andere vertegenwoordigers van automobielclubs wereldwijd, vooraanstaande mobiliteitsexperts, universiteiten en hogescholen, toeleveranciers

van de mobiliteitsindustrie, nationale en internationale beleidsmakers, politici en andere hoogwaardigheidsbekleders, ANWB leden maar natuurlijk ook veel media worden uitgenodigd.

Het evenement,  georganiseerd door de ANWB en de Féderation Internationale d’Automobile (FIA) en mogelijk gemaakt door de Europese Commissie, is onderdeel van het Europese iMobility Challenge Project. Dit 2-jaar durende project heeft als doel slimme, veilige en duurzame applicaties voor verkeer en vervoer te promoten en is vooral gericht op coöperatieve systemen en energie-efficiëntie. Zie ook www.imobilitychallenge.eu.

De iMobility Challenge op 11 september zal bol staan van nieuwe technologie en innovatie. Zo kunnen bezoekers van het evenement onder andere kijken naar, meerijden en zelf ervaren hoe voertuigen communiceren met andere voertuigen of met systemen langs de weg, zo zijn er slimme in-car informatiesystemen en onbemande voertuigen te zien, kunnen bezoekers de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden bekijken en proberen, kunnen bezoekers ervaren hoe ze zo duurzaam mogelijk kunnen rijden en daarnaast zullen er ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid en intelligente infrastructuur worden getoond. Celebrity drivers zoals Giedo van der Garde en Robin Frijns zullen eveneens van de partij zijn en het officiële gedeelte van de dag zal worden verzorgd door minister Schultz, eurocommissaris Kroes,  Jean Todt en Guido van Woerkom.

Het platform wordt aangeboden door de ANWB en de FIA en er zijn verder geen deelnamekosten aan verbonden. Graag worden PhD studenten/wetenschappers betrokken bij het evenement. Hetzij als bezoeker, als deelnemer met demonstraties of als deelnemer in een competitie of prijsvraag. Mocht je ideeën of suggesties hebben kun je contact opnemen met: Esther de Waard (info@dnamic.nl)