Grand Cooperative Driving Challenge events

GCDC

Aankomend weekend zijn er interessante events rondom de GCDC.

In het weekend van 28 en 29 mei 2016 vindt de 2e, door TNO georganiseerde, Grand Cooperative Driving Challenge (GCDC) plaats. De GCDC 2016 bestaat uit een serie innovatieve en competitieve demonstraties op de A270 tussen Helmond en Eindhoven, waarbij het automatisch samenwerken tussen voertuigen centraal staat; ook wel coöperatief en automatisch rijden genoemd.

De GCDC 2016 is onderdeel van een door de EU ondersteund onderzoeksprogramma (i-GAME) waarin TNO, de TU Eindhoven, het Spaanse IDIADA en het Zweedse Viktoria samenwerken aan de toekomst van zelfrijdende voertuigen. Met als onderliggend doel verkeersveiligheid en doorstroming te bevorderen en uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

Na een jaar lang voorbereiden komen tien teams uit heel Europa naar de Automotive Campus in Helmond om de ontwikkelde oplossingen te testen tijdens de GCDC 2016; een wedstrijd waarin zij moeten samenwerken op de openbare weg. De teams bestaan uit universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven die hun eigen geautomatiseerde voertuig meebrengen. De teams zullen deze editie worden beoordeeld op teamwork, onderlinge communicatie en de prestaties bij de uitvoering van een drietal verkeersscenario’s, te weten: het samenvoegen van of invoegen in een rij van voertuigen (ritsen), het geautomatiseerd kruisen van en afslaan op een kruispunt en het automatisch plaatsmaken voor een noodhulpvoertuig.

Er is op 28 mei een publieksdag waar iedereen zo met vrienden en familie heen kan om te ervaren wat smart mobility inhoudt. En op dinsdag 31 mei is er een masterclass voor studenten. En alles is gratis !

Voor studenten gaat het met name om de 28e en de 31e.