07-09-2010 Made in Overijssel

Studenten en medewerkers zetten zich in voor Made in Overijssel!

Al enkele weken lang was het TV-programma Made in Overijssel op RTV-Oost te zien. Bij meerdere afleveringen waren studenten en medewerkers van de vakgroep Bouw/Infra actief. De studenten maakten in teamverband kans op maximaal € 11.000,-. Ze moesten daarvoor een zo duurzaam mogelijke oplossing vinden voor opdrachten vanuit het Overijsselse bedrijfsleven. Afgelopen vrijdag was de spannende ontknoping van de wedstrijd in het voormalige Polaroid pand in Enschede.

In aflevering 4 van het programma werden Jochem Nijs (inmiddels promovendus bij de vakgroep Bouw/Infra), Guus Rammeloo en Eline Kolk aan het werk gezet voor de case van het Waterschap Regge en Dinkel. Zij werden begeleid door Elma Durmisevic.

In de case van woningstichting Domijn in aflevering 5 zien we Herman van der Bent en Jeroen van der Meer komen tot een vergaande energiebesparing in de sociale huursector. Ze hebben daarbij concepten uit de auto overgeheveld naar de huurwoning. Hun visie is dat meer informatie en beter inzicht zal leiden tot meer energiebesparing. Ze werden begeleid door Joop Halman en Bram Entrop.

Tot slot werd een derde case door Geert Dewulf en Ariën de Korte van de vakgroep begeleid. Het betrof de case van Normteq om tot een balkonsysteem te komen, welke te zien is in aflevering 11 van Made in Overijssel. Een technisch hoogwaardige oplossing is hier door de studenten nader uitgewerkt.

De studenten uit twee van deze drie groepen waren genomineerd voor de hoofdprijs. De uitwerkingen voor de opdrachten van het waterschap en de woningstichting kunnen zich nu in ieder geval verheugen op een vervolg. Op 22 december zal op RTV Oost de ontknoping volgen. Zie voor meer informatie de website http://www.madeinoverijssel.tv

Figuur: Jeroen van der Meer (staand) en Herman van der Bent (zittend) vormden één van de drie teams die genomineerd waren op het congres “Duurzaam Ondernemen” op 11 december.