Gastprof in China

Jos Brouwers, universitair hoofddocent bij civiele techniek (faculteit CTW) en verbonden aan onderzoeksinstituut Impact, is deze zomer benoemd tot gasthoogleraar `Duurzaam bouwen' in China. Hij is aangesteld bij de vakgroep Silicate Building Materials aan de Wuhan University of Technology. Afgelopen week hield hij daar zijn oratie. Brouwers heeft al ruim tien jaar contact met deze universiteit, die behoort tot de beste universiteiten van China. In de praktijk betekent het gasthoogleraarschap dat Brouwers één à twee weken per jaar college gaat geven in Wuhan. Daarnaast zal hij vanuit Enschede onderzoeksprojecten begeleiden en werken aan uitwisselingsprogramma's voor studenten en promovendi. Naast zijn werk in China zet Brouwers zijn huidige werkzaamheden aan de UT voort.