CTIT University of Twente
Research Business & Innovation About CTIT Research Calls Looking for a job? Intranet

UT-robotvoetbal op de TV

Studenten en medewerkers van de afdeling Informatica betrokken bij het ontwikkelen van computergestuurd robotvoetbal waren zaterdag 18 oktober te gast bij Jack Spijkerman in het TV-programma Kopspijkers. Als demonstratie gaven twee teams, elk bestaande uit 5 rijdende minirobots, alvast een voorproefje van de wedstrijd Nederland-Schotland. Deze uitzending is als "streaming video" te downloaden vanaf de site http://www.omroep.nl/vara/kopspijkers 


Het UT-team gaf begin september een mooie demonstratie op het ICT Kenniscongres in Den Haag.

Het UT team trekt ten strijde met behulp van een Linux-cluster van IBM. De robots spelen hun wedstrijd volledig autonoom, de studenten hoeven alleen in te grijpen als de scheidsrechter fluit. De wedstrijden zijn een proeftuin voor uiterst geavanceerde, innovatieve technologie. Deelname aan de robotvoetbalcompetitie is een manier om baanbrekend onderzoek te verrichten en de mogelijkheden van ‘open source' te benutten. CTIT hoopt dat deelname leidt tot meer publieke interesse in wetenschap en technologie, gebaseerd op open standaarden.

Meer wapenfeiten over het robotteam MI20 "Mission Impossible Twente" zijn te vinden op http://parlevink.cs.utwente.nl/robotsoccer en Mission Impossible Twente.