Haal meer uit je studie

Excellence Stream (wiskunde)

Dit is een programma voor studenten van technische opleidingen die zich - naast hun eigen studieprogramma - verder willen verdiepen in de wiskunde. De beste studenten van een aantal technische opleiding worden hiervoor uitgenodigd. Het programma begint in kwartiel 1.3 en loopt de hele bachelor-opleiding door. Voor deelname aan de Excellence Stream ontvang je (deel)certificaten. Meer informatie op de website van de Excellence Stream of bij de studieadviseur.

Honours Programma

Het Honoursprogramma is een breed studieprogramma, waarbij je kennismaakt met grote wetenschappers en de praktijk van wetenschapsbeoefening. Het programma (30 EC) start in september van het tweede studiejaar en duurt anderhalf jaar.  Het programma is open voor topstudenten van alle opleidingen. Na afronding van het Honourprogramma krijg je de aantekening ‘graduated with Honours’ op je diploma. 

Studeren in het buitenland

partneruniversiteit

Wil je graag in het buitenland studeren? Je kunt de minor (derde jaar) gebruiken om een aantal maanden bij een buitenlandse partneruniversiteit te studeren. We proberen een oplossing te vinden voor de verroosterde verplichte CiT-vakken. Meer informatie bij Jolanthe Schretlen.

Talentenprogramma

Het HSP Talentenprogramma is bestemd voor excellente studenten die tijdens of na hun studie in Nederland minimaal 6 en maximaal 24 maanden in het buitenland willen studeren op bachelor- (laatste fase) of masterniveau. 

Dubbele master

Denk je erover om twee masteropleidingen te doen? In overleg met je studieadviseur kun je de vrije ruimte in de bachelor zo inrichten, dat deze voorbereidt op het doen van een dubbele master. Als de aansluitende master goed gekozen wordt, kan het afstudeertraject deels gecombineerd worden. Meer informatie over het combineren van masteropleidingen bij de studieadviseur.

Zomercursus

Tijdens de zomer worden diverse zomercursussen aangeboden. Ook diverse andere universiteiten in binnen- en buitenland bieden interessante zomercursussen aan.

Cum laude afstuderen

De cum laude regeling vind je in het Onderwijs- en examenreglement (OER)

Activisme

Ben je op zoek naar activiteiten voor naast je studie? Op de onderstaande website kan je meer vinden over activisme of ondernemen tijdens te studietijd.