Studieadviseur

Op de universiteit wordt van je verwacht dat je zelfstandig bent en veel zaken zelf regelt. Zeker als je net aan een nieuwe opleiding begint, is lang niet alles vanzelfsprekend. Het kan even duren voor je je draai vindt en soms heb je daarbij hulp nodig. Maar ook verderop in je studie kun je tegen zaken aanlopen, waarover je even met iemand van gedachten wilt wisselen, bijvoorbeeld bij de keuze voor een minor, als je extra vakken wilt doen, enzovoort. Ook dan kun je terecht bij de studieadviseur.

De studieadviseur van de bachelor CiT is Judith Roos-Krabbenbos.

P:\CTW\BOO\Users\KrabbenbosJ\10. Divers\pasfoto Judith_small.jpg

Studieadviseur:

kamer:

telefoon:

e-mail:

aanwezig:

Judith Roos-Krabbenbos

Horst, BH-103 (plattegrond)

053-489 2341

j.roos@utwente.nl

maandag, dinsdag en donderdag

Als eerstejaars student krijg je bij CiT een mentor toegewezen. Je docentmentor is je eerste aanspreekpunt bij vragen/problemen. Gedurende het eerste jaar heb je met je mentor een aantal studievoortgangsgesprekken. Na het eerste jaar wordt de studiebegeleiding overgenomen door de studieadviseur.

Contact

Je kunt een afspraak maken voor een gesprek met de studieadviseur via het secretariaat (mw. Sally Kloost-Zimmerman, e-mail: studieadviseurs-ctw@utwente.nl of telefonisch 06-8320 7943). Zo’n gesprek duurt meestal een half uur. Soms is het zinvol om elkaar vaker te zien en dan maak je na het gesprek een vervolgafspraak.

Met korte vragen kun je ook terecht op het inloopspreekuur op dinsdag van 12.30-13.30 uur.

Je kunt je de studieadviseur ook mailen als je een (korte) vraag hebt: j.roos@utwente.nl.

Vragen

Je kunt bij de studieadviseur terecht als je vragen hebt over de studie, het studeren zelf, of over privé-zaken die je studie beïnvloeden, bijvoorbeeld:

·

Heb ik wel de juiste studie gekozen?

·

Welke vakken kan ik dit kwartiel het beste plannen?

·

Het studeren gaat me makkelijk af. Kan ik er iets extra’s doen?
Op het vwo ging het me gemakkelijk af. Hoe komt het dat ik nu zoveel onvoldoendes haal?

·

Ik ben topsporter; welke regelingen en voorzieningen zijn er voor mij?

·

Ik heb problemen met studeren vanwege dyslexie.

Een gesprek met je docentmentor of studieadviseur is meestal een goede eerste stap. Waar nodig kan de studieadviseur je doorverwijzen naar personen of instanties binnen of buiten de universiteit.

Vertrouwelijkheid

Alles wat je met de studieadviseur bespreekt is vertrouwelijk. Alleen als dat zinvol is en jij daar toestemming voor geeft kan er iets met derden worden besproken. De studieadviseur werkt volgens de gedragscode van de Landelijke Vereniging van Studieadviseurs (LVSA).