VoP aflevering 6 (juli 2004)

De eerste aflevering van VoP verscheen in april 2003.
In de zomer van 2005 heeft VoP een ‘make over’ ondergaan om beter aan te sluiten bij de UT-layout. De eerdere site, gemaakt met een ander cms systeem, wordt niet meer bijgehouden en is per aug. 2010 opgeheven. De artikelen, die soms nog verassend van deze tijd zijn, zijn wel bewaard gebleven.

Op deze pagina zijn de items opgenomen die in de zesde aflevering van VOP stonden. Via de link (meer) in het onderstaande overzicht kunt u de inhoud lezen van het betreffende item. De items zijn integraal per aflevering overgenomen; het kan voorkomen dat sommige links niet meer werken en de lay-out niet optimaal is

Redactioneel + prijswinnaars

Het studiejaar zit er weer bijna op. Op de valreep nog een aflevering van VoP. Dit keer met veel aandacht voor (jonge) onderzoeksmedewerkers en promovendi. Want zijn (jonge) wetenschappers nu wel zo competent en gelukkig? Zo niet, kan het artikel “De PHD-doctor en andere hulpmiddelen” misschien uitkomst bieden. Een andere vraag, is de vraag naar de integriteit...(meer)

ITBE biedt hulp bij het ontwerpen en verwerken van vragenlijsten

Wat kan ITBE voor U doen op het gebied van het ontwerpen en verwerken van vragenlijsten? Veel! Bij ITBE kunnen wij schriftelijke vragenlijsten omzetten in een Teleform-systeem en de antwoorden aanleveren in een SPSS-databestand. Daarnaast kan ITBE online enquêtes voor u aanmaken en de resultaten in een door u gewenste vorm aanleveren. Maar ook...(meer)

‘Portfoliohype’ is nog lang niet over

Hoe worden portfolio’s in het hoger onderwijs nu eigenlijk ingezet? Wat is de meerwaarde? Welke tips en adviezen zijn er te geven als een opleiding portfolio’s wil gaan invoeren? Het DU project ‘Portfolio Implementatie Instrumenten’ heeft meer dan 150 documenten verzameld ter inspiratie en ondersteuning.

Behoefte aan...(meer)

Waarom zijn er wolken?

"Waarom zijn er wolken?” Een dergelijke vraag  alleen al kan het begin vormen van de academische vorming. Susan van Soest, onderwijskundig medewerker, geeft een persoonlijke recensie van Bij die wereld wil ik horen! Zesendertig columns & drie essays over de vorming tot academicus.

Eindelijk eens een niet abstracte...(meer)

14 Tips en trucs voor het gebruik van Outlook e-mail

Heeft u ook last van een overvolle Inbox? Te lang bezig met het beantwoorden en schrijven van e-mails? Terug van een paar dagen weggeweest en de eerste week erna bezig met het wegwerken van de e-mail achterstand? Helaas heeft e-mail niet alleen voordelen. Zo laten statistieken van e-mail gebruik op de UT zien dat in de maand mei 2004, 9.0 miljoen mailtjes...(meer)

Elektronisch toetsen: kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op 25 augustus!

Wilt u uw toetsen flexibeler inzetten, plaats- en/of tijdsonafhankelijk? Wilt u gebruikmaken van statistische toetsgegevens om de kwaliteit van uw toetsen te verbeteren? Voelt u wel wat voor het gebruik van animaties of multimedia in uw toetsen? Dan kan het webbased toetspakket Question Mark Perception u veel bieden. Reserveer alvast een plaatsje bij de...(meer)

Jonge wetenschappers: competent en gelukkig?

Het rapport is van twee jaar terug, maar de conclusies en aanbevelingen zullen nog steeds van waarde zijn voor promovendibegeleiders, de afdeling P&O en promovendi en overige  wetenschappers zelf. Voor een ieder die het destijds gemist heeft, een samenvatting van: "Jonge wetenschappers: competent talent?!"
...(meer)

The PHD-doctor en andere nuttige hulpbronnen

Het leven van een aio, oio of post-doc valt niet altijd mee. Maar gelukkig zijn er altijd weer anderen die uit studie-, werk- en levenservaring kunnen putten om de nodige adviezen aan te dragen. In dit item een verwijzing naar de “PhD-doctor”, “The academic scientists’ toolkit", de banenmarkt en andere hulpbronnen.

...(meer)

Integer: to be or not to be?

Wetenschappelijk onderzoek dient volgens algemeen aanvaarde normen voor wetenschappelijk handelen te verlopen. Okay, maar… hoe luiden deze normen dan? Zijn ze bij iedereen bekend? Wanneer is sprake van wetenschappelijk wangedrag? Sinds mei 2003 is er een Landelijk Orgaan voor Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) en in 2001 is de “Notitie Wetenschappelijke...(meer)

Nieuws van Surf en de Digitale Universiteit

Wat is het laatste nieuws van de Digitale Universiteit en SURF? Lees meer over de resultaten van de nieuwe aanvraagronde, interessante bijeenkomsten, een 360 graden feedbacksysteem, een licenties voor publicaties op internet en meer.

(Bron DU,...(meer)

VOORAANKONDIGING Belangrijke onderwijsevenementen (UT en landelijk)

Andere praktijken! Grensverleggend?
Dinsdag 16 en woensdag 17 november 2004. Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw