Studieplanning

Vanaf 1 september 2010 kun je zelf je persoonlijke studieplanning maken en beheren met behulp van OSIRIS. Zo’n studieplanning bevordert bewust en planmatig studeren, en kan een belangrijk hulpmiddel zijn in de route naar je diplomering. Voor de Universiteit Twente is dit een eerste stap richting het volledig invoeren van studieplanning.

Wat verandert er voor studenten?

Je kunt je studieplanning maken en beheren door je in OSIRIS in te schrijven voor cursussen en tijdens de inschrijfperiodes voor toetsen. Ook kun je in OSIRIS je nevenactiviteiten aangeven, zoals bijvoorbeeld commissiewerkzaamheden.

Je studieplanning zal aanvankelijk vooral een ondersteunende rol spelen in de gesprekken tussen jou en je studieadviseur. Er verandert nog niets aan de al bestaande afspraken bij de opleidingen, bijvoorbeeld over de procedure rond inschrijving voor bijvoorbeeld opdrachten of practica.

Hoe werkt het?

Binnenkort ontvangen studenten meer informatie over de mogelijkheden voor het vastleggen van hun studieplanning met behulp van Osiris.

Vragen?

Heb je ondertussen vragen over je studieplanning, dan kun je altijd contact opnemen met je studieadviseur of bekijk de FAQ.

Met vriendelijke groeten,

Projectgroep Studieplanning