Herinschrijving

Wanneer moet ik kiezen voor een ongewijzigde herinschrijving?

In onderstaande gevallen kun je je ongewijzigd herinschrijven:

§

Er verandert niets aan je inschrijving vergeleken met de huidige situatie.

§

Je stroomt (binnenkort) door van je bachelor naar een master aan de Universiteit Twente.

Wijzigingen van bachelor naar master worden door CSA verwerkt op basis van schriftelijke informatie die CSA krijgt van je opleiding. Hoe eerder jij jezelf ongewijzigd herinschrijft voor je huidige bachelor, hoe beter, want des te sneller kan CSA je inschrijving aanpassen! Zolang jij je niet hebt heringeschreven kan CSA de informatie van de opleiding niet doorvoeren. Vergeet niet om ook de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen!

§

Je wordt voltijd- in plaats van deeltijd student of omgekeerd voor je master inschrijving.

Als je van voltijd naar deeltijd gaat of omgekeerd dan moet je je herinschrijven via de button ‘Herinschrijven’ in Studielink. Daarna wijzig je je opleidingsvorm van voltijd naar deeltijd of omgekeerd. Vergeet niet om ook de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen.

Hoe kan ik mij ongewijzigd herinschrijven in Studielink?

Zie het ‘Stappenplan - Herinschrijven’ in Studielink.

Wat moet ik doen als in Studielink de button ‘Herinschrijven’ niet zichtbaar is?

Je wilt ongewijzigd herinschrijven en in Studielink kun je de button ‘Herinschrijven’ niet vinden onder je huidige inschrijving. Stuur een mail met daarin een printscreen van deze Studielink pagina met vermelding van je naam en studentnummer naar: studentservices@utwente.nl

Wanneer moet ik kiezen voor een gewijzigde herinschrijving?

In onderstaande gevallen gaat het om een gewijzigde herinschrijving:

§

Je gaat per 1 september een nieuwe opleiding volgen aan de Universiteit Twente.

§

Je gaat naast je huidige opleiding een tweede opleiding aan de Universiteit Twente erbij doen. Vergeet in dit laatste geval niet om voor je huidige opleiding je ongewijzigd her in te schrijven en de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen!

§

Je stroomt door van een premaster naar een master.

Stroom je per 1 september of 1 februari (instroommomenten) door naar de master onderneem de volgende twee stappen:

1.

Meld je in Studielink aan voor de betreffende master en regel de betaling van je collegegeld.

2.

Neem contact op met je studieadviseur en verzoek deze om z.s.m. een toelatingsbesluit voor je master naar CSA op te sturen.

Stroom je buiten de instroommomenten door naar de master, onderneem dan alleen stap 2. CSA neemt vervolgens contact met je op over je inschrijving in de master en het betalen van collegegeld.

Ik ben een bachelor student. Hoe kan ik mij gewijzigd herinschrijven in Studielink?

Ga je van bachelor opleiding A naar bachelor opleiding B dan kies je in Studielink voor de button ‘Verzoek tot inschrijving’ om je gewijzigde bachelor inschrijving te regelen. Vergeet niet om ook de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen!

Ik ben een master student. Hoe kan ik mij gewijzigd herinschrijven in Studielink?

Ga je van master opleiding A naar master opleiding B dan kies je in Studielink voor de button ‘Verzoek tot inschrijving’ om je gewijzigde master inschrijving te regelen. Vergeet niet om ook de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen!

Is een adreswijziging een wijziging in de herinschrijving?

Nee, je kunt gewoon ongewijzigd herinschrijven. Vergeet niet je adres te wijzigen in Studielink.

Is een wijziging in de manier waarop ik het collegegeld wil betalen (bijv. incasso i.p.v. eigen betalingsopdracht) een wijziging in de herinschrijving?

Nee, een wijziging in de manier van betalen is geen wijziging in de herinschrijving. Je mag ieder jaar opnieuw aangeven hoe je je collegegeld gaat betalen.

Is het een wijziging van opleiding als ik deze zomer slaag voor mijn bachelor en doorstroom in een master?

Nee, je moet je ongewijzigd herinschrijven in Studielink voor je bacheloropleiding, ongeacht wanneer je slaagt voor de bachelor. Wijzigingen van bachelor naar master worden door CSA verwerkt op basis van schriftelijke informatie die CSA krijgt van je opleiding. Hoe eerder jij jezelf ongewijzigd herinschrijft voor je huidige bachelor, hoe beter, want des te sneller kan CSA je inschrijving aanpassen! Zolang jij je niet hebt heringeschreven kan CSA de informatie van de opleiding niet doorvoeren. Vergeet niet om ook de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen!

Hoe kom ik in een master terecht na het behalen van mijn bachelor?

Ga naar Studielink en ga je herinschrijven voor je huidige inschrijving (bachelor). Vergeet niet om ook de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen! De opleiding stuurt CSA bericht dat je geslaagd bent voor de bachelor en doorstroomt in de master. CSA controleert regelmatig of je je al ongewijzigd heringeschreven hebt in Studielink en wijzigt dan de bachelorinschrijving in de masterinschrijving.

Moet ik mij als premaster student ook herinschrijven in Studielink?

Ja, je doet als premaster student een ongewijzigd herinschrijvingsverzoek in Studielink. De vergoeding voor deze premaster heb je bij aanvang van je premaster al betaald.

Hoe kom ik in de master terecht na het afronden van mijn premaster?

Stroom je per 1 september of 1 februari (instroommomenten) door naar de master onderneem de volgende twee stappen:

3.

Meld je in Studielink aan voor de betreffende master en regel de betaling van je collegegeld.

4.

Neem contact op met je studieadviseur en verzoek deze om z.s.m. een toelatingsbesluit voor je master naar CSA op te sturen.

Stroom je buiten de instroommomenten door naar de master, onderneem dan alleen stap 2. CSA neemt vervolgens contact met je op over je inschrijving in de master en het betalen van collegegeld.

Ik weet nog niet of ik mijn BSA ga halen. Moet ik al een herinschrijvingsverzoek doen?

Als je verwacht je BSA wel te gaan halen of je krijgt een uitgesteld BSA, doe dan een verzoek tot herinschrijving in Studielink! Zodra je een positief BSA hebt behaald of je uitgesteld BSA is verwerkt in het Student informatiesysteem Osiris, dan word je herinschrijving automatisch geactiveerd door CSA. Op voorwaarde dat je ook de betaling van je collegegeld hebt geregeld.

Als je verwacht dat je je BSA niet gaat halen voor dit studiejaar, doe dan nog geen herinschrijvingsverzoek in Studielink!

LET OP: zorg wel dat je je herinschrijving hebt geregeld voor 1 september!

Wat moet ik doen als ik mij voor volgend studiejaar niet meer wil inschrijven?

Wil je je niet herinschrijven voor het nieuwe studiejaar, dan geef je dit door in Studielink. Zie het ‘Stappenplan - Ik wil niet herinschrijven’ in Studielink. Nadat je hebt aangegeven dat je niet wil herinschrijven, zal je inschrijving via rechtswege per 1 september aflopen. CSA gaat je geen mailingen meer sturen over de herinschrijving.

Ik weet niet goed hoe ik mij moet herinschrijven in Studielink. Wie kan mij hierbij helpen?

Voor alle vragen over herinschrijving in Studielink: Studielink VRAAGbaak

Mijn vraag staat er niet bij. Aan wie kan ik mijn vraag stellen?

Stuur een e-mail naar studentservices@utwente.nl