Studielink - DigiD

Alles wat je moet weten over Studielink en waarom je daarop aangesloten moet zijn!

De Universiteit Twente is verbonden met Studielink. Studielink is een landelijke online applicatie om verzoeken tot inschrijving in te dienen. Het is ook een gemakkelijke weg om al je administratieve zaken (aanmelding, in- en uitschrijvingen, adreswijzigingen etc.) te regelen voor een Instituut voor Hoger onderwijs in Nederland. Het is 24 uur per dag beschikbaar, 7 dagen per week. Studielink stelt je in staat je aanmelding, herinschrijving of uitschrijving online te regelen. Je kunt Studielink vinden via www.utwente.studielink.nl

Alle studenten moeten Studielink gebruiken voor al hun administratieve handelingen.

Dus ook Internationale Studenten moeten gebruik maken van de Studielink applicatie.

Berichten van Studielink en Universiteit Twente

Het is erg belangrijk dat je je registreert via Studielink! Als je bent geregistreerd in Studielink ontvang je berichten op het door jou opgegeven emailadres. Zorg er voor dat je Studielink emailadres niet je UT emailadres is. Check dit emailadres en je UT emailaccount regelmatig. Pas je spam-filter aan als dat nodig mocht zijn zodat de berichten van de Universiteit Twente en van Studielink niet verloren gaan.

Student Informatie Systeem Osiris

Alle aanpassingen die je doet in Studielink zullen onmiddellijk zichtbaar zijn in het Student Informatie Systeem

Osiris. Dit systeem zal je als student aan de Universiteit Twente gaan gebruiken om je cijfers te bekijken, om je curriculum op te vragen etc. En vice versa. Van alle veranderingen, doorgevoerd door de Universiteit Twente zul je via je UT mailaccount op de hoogte worden gesteld en zullen zichtbaar zijn in Studielink.

Hoe meld ik me aan bij Studielink?

Stappen om je aan te melden bij Studielink als je staat geregistreerd in een Nederlandse woonplaats:

1.

Vraag een BSN (Burger Service Nummer) aan. Als je geregistreerd staat in een plaats in Nederland ontvang je je BSN binnen 5 werkdagen.

2.

Log in met je DigiD (Digitale Identiteit). Als je geen DigiD code hebt, vraag die dan aan via www.digid.nl. Je hebt je BSN nodig om je DigiD te kunnen aanvragen. Houd je BSN bij de hand als je je DigiD gaat aanvragen.

3.

Als je in Nederland woont kun je alleen inloggen op www.utwente.studielink.nl met je DigiD via de button “inloggen met DigiD” (zie hieronder)

Stappen om je aan te melden bij Studielink als je niet geregistreerd staat in een Nederlandse woonplaats:

1.

Studenten zonder geregistreerd adres in Nederland kunnen geen DigiD aanvragen.

2.

Studenten zonder geregistreerd adres in Nederland kunnen zich registeren in Studielink op www.utwente.studielink.nl via de button “inloggen via Studielink” (zie hieronder)

Inloggen in Studielink

Volg de link www.utwente.studielink.nl en je krijgt een keuze hoe je wilt inloggen

 

Ik woon in Nederland

Ik woon buiten Nederland

 

Via het door jou opgeven emailadres bij Studielink ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord. Het is erg belangrijk dat je dit account en je UT emailaccount regelmatig checkt tijdens de periode dat je studeert bij de Universiteit Twente! Als je registratie is verwerkt word je gevraagd of je Studielink wilt linken naar je DigiD.

Als je er voor kiest Studielink niet te linken aan je DigiD, is centrale verificatie van je GBA (Gemeentelijk Basis Administratie) niet mogelijk.

Vragen:

Heb je vragen betreffende Studielink klik hier.