beschikbare zalen

Een zakelijke bijeenkomst op de Universiteit Twente? Ontdek het brede zalenaanbod.

De universiteit beschikt over een ruime collectie onderwijszalen, variërend van kleine werkruimtes geschikt voor werkcolleges tot twee samengevoegde hoorcollegezalen met een gezamenlijke capaciteit van ruim 800 personen. Op de tijden dat deze zalen niet gebruikt worden kunnen ze worden afgehuurd voor een lezing, cursus of congres. Alle onderwijszalen zijn uitgevoerd met beamer, whiteboard of krijtbord. Aanvullende faciliteiten zijn optioneel.

Vergaderzalen

De universiteit beschikt over een aantal zalen die uitermate geschikt zijn voor vergaderingen en relatief kleine (zakelijke) bijeenkomsten.

 • VIP-zaal (Horsttoren)

  T1300 is de VIP-zaal. Het is de bovenste verdieping van de Horsttoren, het hoogste gebouw in de wijde omgeving, met een schitterend uitzicht over de campus, kennispark en de stad Enschede.

  Uitgerust met de modernste audiovisuele middelen is dit een mooie zaal uit ons assortiment. Catering kan naar wens geregeld worden.

  T1300

 • Kleine zaal (Vrijhof)

  De Kleine Zaal in de Vrijhof is een inspirerende ruimte om te vergaderen of brainstormsessie te houden. De zaal heeft verschillende faciliteiten: een statafel, vergaderopstelling voor 14 personen en een zithoekje. De zaal is geschikt tot maximaal 25 personen (college-opstelling).

  Er is een groot scherm aanwezig waarop gepresenteerd kan worden. Verder zijn er 2 vaste whiteboards en 1 mobiele filpover. Catering kan naar wens geregeld worden.

 • Vergaderlocatie (Logica) - vanwege verbouwing tot nader bericht niet beschikbaar

  Logica is een vrijstaand gebouw bestaande uit vergaderruimte, lunchruimte en sanitaire voorzieningen. De vergaderzaal kan in verschillende opstellingen gebruik worden door de verplaatsbare meubels. De zaal is geschikt tot maximaal 20 personen.

  Er is een groot scherm aanwezig waarop gepresenteerd kan worden. Tevens zijn er een (mobiel) whiteboard en 2 flipovers aanwezig. Catering kan naar wens geregeld worden.

  Openingstijden van Logica zijn: maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur. 

   

Collegezalen

Een overzicht van alle collegezalen, met foto en plattegrond van de inrichting van elke zaal vind je op de website van Campus & Facility Management.

Collegezalen boek je uitsluitend via het booking office (voormalige Reserveringsbureau).

Theaterzalen

 • Agora

  Voor theater- dans- of muziekvoorstellingen kun je kiezen uit drie cultuurzalen Agora, Amphitheater en de Audiozaal. Ze zijn geschikt voor elke denkbare voorstelling. Theaterverlichting, audio en technische ondersteuning kun je op maat inhuren.

  Technische details van de inrichting van de zalen vindt je op het faciliteitenoverzicht.

 • Amphitheater

  Voor theater- dans- of muziekvoorstellingen kun je kiezen uit drie cultuurzalen Agora, Amphitheater en de Audiozaal. Ze zijn geschikt voor elke denkbare voorstelling. Theaterverlichting, audio en technische ondersteuning kun je op maat inhuren.

  Technische details van de inrichting van de zalen vindt je op het faciliteitenoverzicht.

 • Audiozaal

  Voor theater- dans- of muziekvoorstellingen kun je kiezen uit drie cultuurzalen Agora, Amphitheater en de Audiozaal. Ze zijn geschikt voor elke denkbare voorstelling. Theaterverlichting, audio en technische ondersteuning kun je op maat inhuren.

  Technische details van de inrichting van de zalen vindt je op het faciliteitenoverzicht.

Feestlocatie

Voor feesten of presentaties is het Atrium beschikbaar, een grote ruimte in het hart van gebouw Bastille. Deze ruimte, geschikt voor maximaal 400 personen, kun je reserveren bij de Student Union.

Algemene voorwaarden

Alle reserveringen via het reserveringsbureau van de UT vallen onder de algemene reserveringsvoorwaarden (pdf).