Overnachten op de campus

Voor een succesvol congres of sportevenement zijn passende overnachtingsfaciliteiten een must. 

OVERNACHTingsmogelijkheden op de campus:

 • De Blokhutten

  Op de Campus zijn zeven blokhutten beschikbaar met in totaal 105 slaapplaatsen (vijftien slaapplaatsen per blokhut). Toiletten en wasgelegenheid zijn beschikbaar in een toiletgebouw. Deze blokhutten zijn eenvoudig ingericht en daardoor zeer geschikt voor groepsovernachtingen in een informele setting.

  Gebruikers van de blokhutten kunnen gebruik maken van 'de Stall', een grote overdekte ruimte waarin groepsactiviteiten kunnen worden gehouden.

  • In de blokhutten is elektriciteit aanwezig
  • Indeling: BG: vijf stapelbedden. Eerste etage: vijf eenpersoons bedden
  • In de blokhutten zijn kasten aanwezig
  • De verwarming voorziet slechts in het vorstvrij houden van de blokhutten
  • Slaapzak/dekbed, kussensloop, handdoek en matrasovertrek nemen de huurders zelf mee
  • Douches en toiletten zijn ondergebracht in een apart sanitair gebouw op ± 25 meter van de hutten. Voor dames en heren zijn aparte ruimtes.

  Voor het boeken van één of meerdere blokhutten kun je contact opnemen met de backoffice van het Sportcentrum

 • Kamperen

  Bij bepaalde evenementen, activiteiten of sporttoernooien is het mogelijk om op aangewezen plekken op de campus te overnachten. Voor het boeken van het kampeerveld kun je contact opnemen met de backoffice van het Sportcentrum.  Voor kamperen op de campus is in bepaalde gevallen een vergunning nodig met een aanvraagtermijn van ten minste 12 weken.

 • U Parkhotel

  Het U Parkhotel bevindt zich op de campus van Universiteit Twente, aan de rand van het bos. Het is een internationaal georiënteerd hotel, waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. De U in de internationale naam verwijst naar de gast die centraal staat én naar de Universiteit Twente.


  Het hotel hotel biedt 72 kamers, een ruim restaurant met terras, een bar en moderne conferentiefaciliteiten. Op de 9e verdieping bevinden zich acht executive kamers en een boardroom met een panoramisch uitzicht over het omringende coulisselandschap.

  Het U Parkhotel heeft een eigen website voor boekingen en informatie.

OVERNACHTINGSMOGELIJKHEDEN buiten DE CAMPUS:

 • De Broeierd

  Vlak naast de campus ligt hotel De Broeierd, onderdeel van Fletcher Hotels. Met 61 luxe hotelkamers, drie ruime suites en 15 tuinkamers met privéterras is dit een uitstekende locatie om dichtbij de campus te overnachten.

  Meer informatie over Hotel De Broeierd.