Zie Campus

Over de Campus

De campus van de Universiteit Twente ligt aan de rand van Enschede, op een kwartiertje fietsen van het stadscentrum. 

Op de campus werken en studeren 2000 onderzoekers en 10.000 studenten. Je vindt hier alle onderwijs- en onderzoeksgebouwen. Daarnaast staan hier studenten- en medewerkerswoningen en zijn er sportvelden, winkels, congres- en vergaderzalen, een kroeg en een bieb... kortom, alles wat een universiteit nodig heeft.

Het terrein is vrij toegankelijk. Buiten kantooruren is alleen de Vrijhof - het cultuurcentrum met theaterzalen en de bibliotheek - en het sportcentrum geopend. In beide gebouwen vind je een kantine/café, waar je als bezoeker altijd welkom bent.

Gebruik het menu om meer te weten te komen over de campus, zoals bereikbaarheid en toegankelijkheid. Ook kun je er foto's en video's vinden die vrij te gebruiken zijn bij uitingen die te maken hebben met de campus en de UT. Over de Campus biedt daarnaast een overzicht met informatie over de belangrijkste gebouwen op de campus en onze huisregels. Daarnaast bieden we allerlei mogelijkheden om de campus alvast online te ontdekken of ter plaatse door het volgen van een rondleiding. Als je een ruimte op de campus wilt afhuren kan dat via het reserveringsbureau.