Cultuur

Exposities

VRIJHOF CULTUUR presenteert elke maand nieuwe exposities, waarbij wordt gestreefd naar een zo breed mogelijk aanbod. Schilderijen, beeldhouwwerk, grafiek, fotografie, mediakunst en installaties; het komt allemaal aan bod.

Uitgangspunt hierbij is om jonge kunstenaars uit de regio de gelegenheid te bieden hun werk tentoon te stellen. Je vindt de exposities niet alleen op de begane grond van de Vrijhof, maar ook regelmatig in andere gebouwen, zoals de Spiegel.

Wunderkammer

Op de eerste verdieping van de Vrijhof, op weg naar de bibliotheek, bevindt zich de zogenaamde Wunderkammer, ook wel wonderkamer of rariteitenkabinet genoemd. Regelmatig nodigt VRIJHOF CULTUUR een kunstenaar uit om daar een installatie tentoon te stellen. Vanaf 1 juli kun je daar de installatie No One Knows van Judith Schepers kunnen bewonderen. Of je erover verwonderen, dat is aan jou.

No One Knows

In haar werk speelt Judith Schepers met aannames over goed en kwaad. Ze probeert zowel het zwarte als het witte in beeld te brengen, te verweven, zonder te oordelen.

Zelf zegt Judith hierover: “Licht en donker, wit en zwart; we denken te weten wat goed en wat slecht is en nemen aan dat iets goed is óf slecht, niet beide. Met de toenemende polarisatie nemen grijstinten af en worden zwart en wit scherper tegenover elkaar geplaatst. Maar misschien zijn het kwade en het goede twee verschillende kanten van hetzelfde geheel. Zo bezien wordt het lastiger om goed en kwaad te scheiden, want het lijkt versmolten met elkaar.