UTVrijhof CultuurScienceBattle

ScienceBattle met presentator René M. Broeders

Alle antwoorden op niet gestelde vragen…

Waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen? Ga je anders autorijden als een robot je corrigeert? Hoe word je echt gelukkig? En stroom haal je gewoon uit je raam. Jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria even achter zich en stappen het theater in voor de ScienceBattle. Een nieuw concept waar ze een wedstrijd met elkaar aangaan op het podium en elkaar uitdagen. Ze presenteren hun promotieonderzoek binnen tien minuten, maar wie doet dit het beste? En door wie laat jij je echt overtuigen? Je bent naast publiek tegelijkertijd de jury en beslist wie er wint.

ScienceBattle is een avond vol onderzoek, feitjes en een wetenschappelijke knipoog – als die bestaat…

ScienceBattle is voor de tweede keer in Enschede met vier nieuwe promovendi en natuurlijk presentator René M. Broeders.

Deze keer staan op het podium:

  • Probeer eens een gesprek te voeren, zonder je handen te gebruiken: dat valt nog niet mee. Linda Drijvers (Radboud Universiteit Nijmegen) doet onderzoek naar de functie van handgebaren in taal.
  • Hoe werken gezonde hersenen? Bij onze geboorte hebben hersenen al bijna 100 miljard zenuwcellen. Er zijn hersencellen met uitlopers van wel een meter lang. Ook naar het uiteinde daarvan moet voedsel worden getransporteerd. Dieudonnée van de Willige (Universiteit Utrecht) ontdekte dat er binnen de cel een soort hele kleine mannetjes zijn die daar voor zorgen. Met voetjes!
  • Lange tijd was er nauwelijks aandacht voor de slaapproblemen van verstandelijk gehandicapten. Mylene Böhmer (ErasmusMC en TU Eindhoven) staat in de schijnwerpers om te vertellen hoe licht van invloed is op een goede nachtrust. Wedden dat je daarbij niet in slaap valt?
  • We horen vaak alleen over radioactiviteit als er iets naars aan de hand is, maar je kunt de straling ook gebruiken om bijvoorbeeld te onderzoeken waar een tumor zit. Roy Awater (TU Delft) zoekt naar nieuwe kristallen waarmee straling nauwkeurig kan worden gemeten.


Inspiratieavond

Jongleervereniding CatchUp koos deze voorstelling als inspiratieavond; alle leden kunnen op de avond zelf een vrijkaart ophalen bij de kassa.

NB Wel even je studentenkaart mee nemen en zorgen dat je de verenigingsbijdrage hebt betaald!

TIP 1

Lees voor het bestellen de informatie voor bezoekers.

Vragen?

TIP 2

Maak je avondje uit compleet met de Vrijhof Cultuurhap in het Theatercafé!

Prijzen

Studenten met UnionCard€ 5,-
Studenten€ 7,50
Anderen€ 10,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Externen met CJP / CampusCard / BiebPas€ 7,50
ScienceBattle met presentator René M. Broeders
Bestellen