UTVrijhof CultuurAgendaGlobal Comedy Night II

Global Comedy Night II MC Adam Fields, Chris Cook (AUS), Soula Notos (NED) & Nik Coppin (ENG)

De Global Comedy Night is een avond stand-up in zijn puurste vorm.

Hilarisch, messcherp, gortdroog, inventief, vreemd of met een muzikale twist, maar altijd grappig. Want dat is waar stand-up om draait: de grap!

De Comedy Night is een ongedwongen avond, met een drankje binnen handbereik, een Master of Ceremonies en de beste comedians van overzees, want dat is tenslotte de bakermat van de stand-up comedy.

Master of Ceremonies Adam Fields is een Londenaar die in Amsterdam rondloopt. Niet als Easyjet weekendtoerist, maar als permanent bewoner. Hij observeert de Nederlanders en deelt zijn verbazing met het publiek door zijn onnavolgbare Britse gevoel voor humor. Hij houdt mensen een spiegel voor. Want ondanks dat Adam hier al een tijd woont, is hij toch een echte Engelsman gebleven.

Chris Cook is een voortreffelijke komiek met hilarische anekdotes en inzichten, waarin ervaringen over zijn tijd in de Western Desert van Australië centraal staan.
Naast medeoprichter van de Red Centre Comedy in Alice Springs, was Chris ook finalist van het Melbourne International Comedy Festival 2016 en was hij te gast bij de Laugh It Off NT Comedy Showcase in Darwin in juli 2016. Afgelopen jaar maakte hij zijn debuut in Europa door een week lang te spelen op het Adelaide Fringe Festival 2017. 
Chris Cook, afkomstig uit een afgelegen stadje in Australië, is het gewend indrukwekkende afstanden af te moeten leggen om op te kunnen treden voor een publiek dat uit meer dan één persoon bestaat. Zijn unieke ervaringen gebaseerd op zowel het afgelegen wonen als op het maken van verre reizen leggen de basis voor zijn eerlijke en vermakelijke verhalen die je nog nooit eerder hebt gehoord.

Soula Notos is theatermaker, verhalenverteller, actrice, presentatrice en comedian. In 2005 studeerde zij af aan de Theaterkade in Amsterdam af als uitvoerend theatermaker met de absurde western Doctor, what do cowgirls dream about? waarin een vrouwelijke held de hoofdrol speelt. 
In de locatievoorstelling Dans, Assepoester, Dans! in Museum Speelklok speelde Soula Prins Heerlijk. Bij Kalebas Produkties maakte zij onder andere de voorstelling Heimwee, waarmee ze door heel Nederland toerde. Met cabaretier Jennifer Evenhuis maakte zij de cabaretvoorstelling Eigen Verantwoordelijkheid Eerst!(Sonsbeek Theater Avenue) en met Angela van Leeuwen schreef en regisseerde zij het sprookje Sam & Doornroosje voor Museum Speelklok. In de zomer van 2013 stond Soula in de Paradevoorstelling De Pensionados van PETIT CIRCUIT met Peer Mascini en Bert Walthaus. 
Op het moment speelt zij op verschillende locaties haar eerste avondvullende voorstelling Wie ben je als niemand kijkt? Zoals op het International Storytelling Festival (Amsterdam), First Contact London, Fortellerfestivalen (Oslo). 
 
In de 15 jaar dat Nik Coppin als stand-up comedian werkt, heeft hij over de hele wereld opgetreden en een internationale cult-aanhang ontwikkeld. Hij heeft veel soloshows opgevoerd op onder andere het Adelainde Fringe Festival, Edinburgh, het International Comedy Festival van Nieuw Zeeland en Melbourne en het Hollywood Fringe Festival in Los Angeles. 
Buiten de festivals speelt Coppin wereldwijd als comedian in veel Europese landen zoals Duitsland, Ierland, Hongarije, Frankrijk, Denemarken en Noorwegen. Ook in Zuidoost Azië was hij te zien. 
Zijn zelfverzekerde, sympathieke en energieke stijl van komedie slaan goed aan bij het publiek en hij snijdt onderwerpen aan als de natuur, landen die hij bezocht heeft, zijn uitgebreide kennis over wilde dieren, superhelden en actualiteiten. Zijn veelzijdigheid maakt hem een veelgevraagde comedian. Nik heeft het vermogen zich aan te passen aan elke doelgroep en weet het publiek zich om hun gemak te laten voelen.

Ter gelegenheid van de Winter Fair van Cultuurkoepel Apollo, zal Vrijhof Cultuur de inkomsten van deze Global Comedy Night doneren aan War Child.  

TIP

Maak je avondje uit compleet met de Vrijhof Cultuurhap in het Theatercafé! 

TIP

Lees voor het bestellen de informatie voor bezoekers.

Vragen?

Prijzen

Studenten met UnionCard€ 5,-
Studenten€ 7,50
Anderen€ 10,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50
Externen met CJP / CampusCard / BiebPas€ 7,50
Global Comedy Night II MC Adam Fields, Chris Cook (AUS), Soula Notos (NED) & Nik Coppin (ENG)
Bestellen