(c) Eline van Hove
Logo WAK
(c) Eline van Hove

Her own touch Eline van Hove

In het kader van de Week van de Amateur Kunst, WAK 2016,  tonen we dit jaar werk van UT studente Eline van Hove, portefeuillehouder Sport en Cultuur bij de Student Union

Elines uitgangspunt is meestal een foto uit krant of tijdschrift. Dat is het begin. Daarna komt haar eigen “touch”. Experimenterend met allerlei materialen, compositie mogelijkheden en manieren van uitdrukken zoekt ze naar haar eigen stijl, zegt ze zelf. Of is dat nou juist haar “touch”, het experiment? 

Schilderen en tekenen is één van de dingen die Eline het liefste doet. In het derde jaar van haar studie Technische Wiskunde heeft ze dan ook voor een half jaar de UT verruild voor de kunstacademie (AKI ArtEZ). Een minor tekenen werd het. Voor haar een grote verandering: van strak omlijnde en analytische opdrachten naar een beangstigend leeg vel papier en een heleboel vrijheid. 

Onderwerp is vaak de mens, maar zoals gezegd het waaiert ook vaak nog alle kanten op. Momenteel experimenteert ze bijvoorbeeld met stukken papier en stof in haar werken. Ook dat werk zal te zien zijn in deze expositie.

Opening in aanwezigheid van de exposant op donderdag 19 mei om 16.30 uur.

Na afloop serveert Sodexo de Vrijhof Cultuurhap in het Theatercafé!