Tom Lankhorst wint eerste KIVI Leo robotics scriptieprijs

Student Tom Lankhorst won op 21 april de KIVI Leo robotics scriptieprijs met zijn bachelor scriptie voor de opleiding Biomedische Technologie. Hij overtuigde de jury én het publiek met zijn onderzoek naar een haptische interface met hybride stappenmotoren.

Op donderdag 21 april organiseerde het samenwerkingsverband LEO, center for service robotics, zijn eerste jaarcongres op de campus van de Universiteit Twente. Daarmee werd ook de KIVI Leo bachelor scriptieprijs voor het eerst uitgereikt. Drie finalisten, met allen een excellente bachelor scriptie, streden met elkaar om de beste bachelor thesis over robotica.

Winnaar

UT-studenten Louisa Schindler en Tom Lankhorst en Saxionstudent Stijn Lohuis deden daarmee een gooi naar de eerste KIVI LEO scriptieprijs en een cheque ter waarde van 1000 euro. Op basis van publieksstemmen en het oordeel van de jury werd vervolgens de winnaar bepaald. UT-robotica hoogleraar Stefano Stramigioli riep Tom Lankhorst uiteindelijk uit tot winnaar van de scriptieprijs. Lankhorst werd eerder al door het KIVI uitgeroepen tot ‘techniekstudent van het jaar’. Lankhorst is erg blij met de prijs omdat hij zelf overtuigd is van het onderzoek en hij het prettig vindt dat dit ook door anderen zo wordt beoordeeld.

Robotica jaarcongres

Robots die samen kunnen werken met mensen, onder meer in de zorg en de industrie, stonden tijdens het congres centraal. In de afgelopen jaren werden robots steeds intelligenter, waardoor ze voor uiteenlopende taken geschikt zijn en beter op onverwachte situaties kunnen reageren. De samenwerking tussen mens en robot zorgt echter niet alleen voor nieuwe mogelijkheden, maar roept ook vragen op. Om die reden besloot stichting LEO om haar eerste jaarcongres aan dit thema te wijden.

C:\Users\HuttenhuisJ\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\FXW4T135\Tom Lankhorst wint Leo robotics scriptieprijs (002).jpg

Stichting LEO

De stichting LEO is opgericht in 2010 met als doel de waardeketen voor robotica in Oost-Nederland te versterken door de samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven en beleidsmakers te stimuleren. Leden van LEO zijn organisaties die robots ontwerpen, ontwikkelen, bouwen, testen en vermarkten.

Bronvermelding foto: Gijs van Ouwerkerk