Sirius Sights 10/1 2005

Vorig jaar is door Sirius een poging ondernomen om de oude Interdisciplinair nieuw leven in te blazen. Ondanks de zeer beperkte medewerking van de faculteit (die voor de oudere leden onder ons tegenwoordig BBT heet) zijn zij hierin wonderwel geslaagd. De "Sirius Sights" is met succes geïntroduceerd als opvolger van de aloude "Interdisciplinair".

Voor het VtB-bestuur vormde dit een aanleiding om te onderzoeken of wij als VtB zouden kunnen aansluiten bij de Sirius Sights. Wij zijn blij verheugd om jullie te kunnen melden dat wij voor 2005 met Sirius een samenwerkingsverband gesloten hebben waardoor wij de Sirius Sights een jaar lang kunnen aanbieden aan alle leden. Op deze manier blijven jullie als oud-bsk-ers op de hoogte van bestuurskundige thema's, nieuwtjes uit faculteit en universiteit. Daarnaast zullen wij als VtB-bestuur van de Sirius Sights gebruik maken om jullie kwartaalsgewijs te informeren over onze activiteiten en vorderingen. Op deze manier slaan we twee vliegen in een klap: Sirius Sights heeft een goede sponsor en wij hebben weer een platform om regelmatig met onze leden te communiceren.

Een andere nieuwe samenwerkingspartner is het Alumnibureau van de UT. Zij gaan voor ons ons ledenbestand beheren. Dat is voor ons makkelijk en zij hopen zo een meer actueel alumnibestand te krijgen. Maar daar over later meer.

Op deze manier hopen we er voor te zorgen dat het bestuur van de VtB zich vooral kan concentreren op het organiseren van activiteiten.

Hierna volgt een voorproefje wat jullie van ons kunnen verwachten in 2005.

1. ALMANAK 2005

In de eerste helft van 2005 brengen we weer een ledenalmanak uit. Tip: heb je een nieuwe baan, nieuw adres of nieuw uiterlijk? Geef dit dan snel aan ons door! Dat kan dus via de alumniportal van de UT: www.alumnus.utwente.nl . Het is de bedoeling om in de toekomst deze portal als enig correspondentieadres te gaan gebruiken maar voorlopig kun je wijzigingen ook nog doorgeven via de post

(Secretaris VtB, p/a Limbahout 35 2719 JK Zoetermeer) of per e-mail (ed.gemma@casema.nl).

2. LEDENVERGADERING OP 22 MAART IN UTRECHT

Op 22 maart vindt om 20.00 uur een ALV plaatst in stadskasteel Oudaen (Oudegracht 99) in Utrecht. Op de agenda staat in ieder geval het programma 2005, de begroting 2004/2005 en de bestuurswissel. Daarnaast zullen we een van onze leden vragen om wat uit zijn of haar actuele werkpraktijk te vertellen. Nadere informatie volgt maar het is de bedoeling om iemand te vragen die de laatste tijd regelmatig in het landelijk nieuws was.

Voor een route-beschrijving naar Oudaen kun je terecht op www.oudaen.nl .

3. VTB-ERS EN DUALISME IN DE PRAKTIJK

Schrijf vast in je agenda: 15 juni gaan we het thema "dualisme" uitdiepen. In ons ledenbestand wemelt het van de burgemeesters, wethouders, raadsleden en gemeenteambtenaren. Hoe bevalt het? Wat zijn kinderziektes en wat zijn systeemfouten? Wil je inhoudelijk meedenken, meld je dan aan bij de secretaris (zie boven).

4. VtB VOLWASSEN

In 2005 bestaat de VtB 21 jaar en daarmee is ze volgens ons echt volwassen geworden. Bij dat volwassen worden hoort natuurlijk ook een feestje. We willen op de ledenvergadering graag met jullie van gedachten wisselen over het hoe en waar.

HULP GEVRAAGD

Niet tevreden over wat er de afgelopen tijd is gebeurd bij de VtB, of gewoon wat tijd over: we zijn dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Op 22 maart wil in elk geval een van de leden aftreden dus meld je aan! Mocht je liever een activiteit organiseren, ook dat kan. Heb je geen tijd maar wel goede ideeën schroom ook dan niet om ons te schrijven of te mailen.

ACTUELE INFORMATIE

We zijn ook druk bezig om onze site te reviseren. Dus als je laatste informatie wilt kijk dan eens op www.utwente.nl\vtb . Als het goed gaat is de site vanaf half maart weer helemaal actueel. Heb je informatie die interessant is voor alle leden laat het ons dan even weten.

Met vriendelijke groet,

Het VtB-bestuur