UTStudium GeneraleProgramma / agendaStudium Generale: Drones, onbemand maakt onbemind?

Studium Generale: Drones, onbemand maakt onbemind?

Symposium

Drones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Op tv en in films zorgen ze voor verbluffende shots van bovenaf. Hoe blijft een drone eigenlijk zo steady in de lucht hangen? De luchtvaartindustrie experimenteert met onbemande vrachtdrones. Worden passagiers straks ook als luchtvracht gezien en op afstand bestuurd van A naar B gevlogen? Nederland kent strenge regelgeving voor het vliegen met drones: staat dit technologische ontwikkeling niet in de weg?

Met: dr. Hans Heerkens, als onderzoeker (UT) gespecialiseerd in de luchtvaartindustrie en een bevlogen luchtvaartjournalist. Hij is voorzitter van het Platform for Unmanned Cargo Aircraft. Ramy Hashem MSc, verbonden aan de Robotics & Mechatronics vakgroep (UT) legt uit hoe een drone in de lucht blijft. Prof. dr. Michiel Heldeweg hoogleraar Law, Governance & Technology (UT) vertelt over beperkingen en vrije ruimte in het regellandschap.

Dr. Abeje Mersha (Saxion) verzorgt coole demo's met diverse drones. Zie hem hier op TEDx Saxion: https://youtu.be/qGCZL9cs04c

 

Let op! De eerder aangekondigde dronerace overdag in de Gallery komt wegens omstandigheden helaas te vervallen! Avondsymposium gaat gewoon door. 


In samenwerking met KIVI-students & Ockham

Dinsdag 26 september
 
Symposium: 18.30-20.00 uur, Gallery/DesignLab.

Studium Generale: Drones, onbemand maakt onbemind?
Registreer