Venezuela in vuur en vlam

8/5 Venezuela in vuur en vlam

Je kunt geen krant openslaan of TV aanzetten of er is aandacht voor Oekraïne en de Krim, op zichzelf een ernstig conflict. Aan de andere kant van de globe – in Venezuela – speelt zich ook een grote tragedie af: ruim veertig mensen verloren al hun leven tijdens opstanden tegen de regering van president Maduro. Studium Generale van de Universiteit Twente zet op donderdag 8 mei dit onderbelichte Latijns-Amerikaanse land in de schijnwerpers. Een actueel ingelast programma.

Venezuela is in wezen een rijk land, met veel natuurlijke bronnen zoals olie. Toch gaat het er al jaren niet goed. Hoe kan het dat een land met zoveel potentie er zo slecht voor staat? Sinds president Hugo Chávez overleed – nu een jaar geleden – gaat het nog sneller bergafwaarts. Wie is zijn opvolger Nicolás Maduro? Waarom ontsporen zoveel zaken nu hij aan de macht is? Deze bijeenkomst beschrijft de huidige situatie in Venezuela, maar geeft ook veel achtergronden om die situatie goed te kunnen begrijpen.

Spreker is drs. Sasha Ojeda Mendoza. Zij behaalde een bachelor Politicologie en een master Bestuurs- en Organisatiewetenschappen. Daarnaast werkte zij bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij is junior coördinator van de non-profit organisatie VenEuropa die opkomt voor de rechten van burgers in Venezuela.

Dit programma is een coproductie van Studium Generale en de Latijns-Amerikaanse studentenvereniging La Voz.

Locatie: Filmzaal Bastille, campus Universiteit Twente

Tijd: Donderdag 8 mei, 19.30-21.00 uur

Iedereen is welkom. Toegang gratis; aanmelden niet mogelijk.