India volgens Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius overleefde een maandenlange reis door India zonder ook maar één geval van buikloop en dat terwijl hij at in restaurants waar koeien in- en uitliepen. In zijn Universele Reisgids voor Moeilijke Landen geeft hij praktische en hilarische adviezen. Brandt Corstius is de ideale gids voor studenten van Paradoks die op studiereis naar India gaan. Zij onderzoeken de medische zorg; nauwelijks toegankelijk voor miljoenen armen, terwijl rijke buitenlanders organen laten transplanteren voor een handvol roepies. Hoe valt dit land vol tegenstrijdigheden te begrijpen?

Jelle Brandt Corstius is schrijver en journalist, ondermeer voor De Correspondent. Hij schreef diverse reisboeken waaronder Rusland voor gevorderden en Kleine landjes. Over India maakte hij de televisieserie Van Bihar tot Bangalore.

Dinsdag 9 september, 19.30-21.00 uur. Vrijhof/Agora.

Toegang gratis voor UT- en Saxionstudenten; anderen betalen €5,-.

Dit programma is een coproductie van Studium Generale en Paradoks.