Moeilijke landen - Jelle Brandt Corstius

26 febr. Jelle Brandt Corstius over Moeilijke Landen

lezing

Jelle Brandt Corstius
is een fervent liefhebber van Moeilijke Landen. Deze landen zetten zijn brein aan het werk en maken hem ervan bewust dat hij leeft, ook al krijgt hij tenminste één zenuwinzinking per dag. Moeilijke landen bestaan in alle soorten en maten: grote landen als India en Rusland, maar ook kleintjes als Karatsjaj-Tsjerkessië en België. Hoe overleef je een bezoek aan zo’n Moeilijk Land? Wat maakt een land moeilijk; zijn het de mensen, is het de taal, of het corrupte systeem? Valt er überhaupt iets te leren van deze landen of kom je vooral een illusie armer weer thuis?

(FOTO door Jeroen Toirken)

Jelle Brandt Corstius is programmamaker en reisjournalist. Onlangs publiceerde hij Universele Reisgids voor Moeilijke Landen. Eerder schreef hij Rusland voor Gevorderden en Kleine Landjes. Hij maakte tv-series over Rusland en India. Brandt Corstius was in 2010 en 2011 presentator van het VPRO-programma Zomergasten.

Dinsdag 26 februari, 19.30-21.00 uur. Vrijhof/Agora.

Toegang: €3,- voor studenten en €5,- voor niet-studenten.

Reserveren is niet mogelijk, de kaartverkoop begint om 18:45, dus kom op tijd!

Meer informatie:

De website van Jelle Brandt Corstius:

www.jellebc.nl/

Jelle brandt corstius in De Wereld Draait Door (2-5-2012)