Münster, een reis door de tijd

Münster - een reis door de tijd

Lezing + excursie

Vlak over de grens ligt het fascinerende Münster; dankzij de Bratwurst-boemel binnen ieders handbereik. Münster, eens de aartsbisschoppelijke residentie, kent een bewogen geschiedenis van ruim 1200 jaar, met als hoogtepunt de beroemde Vrede van Münster uit 1648. Er zijn bijzondere kerken te bewonderen, zoals de St. Lamberti, waar afschrikwekkende kooien, destijds bedoeld voor de wederdopers, nog steeds aan de toren bungelen.

Harry de Roij is een groot Münsterfan en -kenner. In zijn lezing gaat hij in op de bewogen geschiedenis van de stad. Daarna volgt een excursie, met Harry de Roij als gids, waarin we een reis door de tijd maken. De tocht begint met de imposante laat romaanse Paulusdom, en voert verder langs de elegante gotische Überwasserkirche, de barokke Clemenskirche tot aan het stadhuis van Münster. Daar bezoeken we de Friedenssaal waar de beroemde Vrede is gesloten. Als de tijd het toelaat bezoeken wij ook de hortus botanicus van de Universität Münster en de omstreden stadsbibliotheek in postmodernistische stijl.

Drs. Harry de Roij is kunst- en architectuurhistoricus en organiseert vele kunsteducatieve projecten. De Roij is eigenaar en oprichter van galerie Palet het Tuindorp in Hengelo.

Lezing op dinsdag 17 april, 19.30-21.00 uur. Vrijhof/Amphitheater.

Excursie op donderdag 19 april, 9.00-21.00 uur.

De lezing is vrij toegankelijk. Aanmelden voor de excursie is verplicht en kan via: sg.info@gw.utwente.nl. De kosten voor de excursie (incl. koffie/thee, gids, lunch en avondeten) bedragen €35 voor studenten en €60 voor niet-studenten. Studenten krijgen voorrang.