Lezing: De sprong van de Maleise Tijger op 14 febr

De sprong van de Maleise tijger

Lezing

Maleisië heeft zich de afgelopen decennia weten op te werken tot een van de economische tijgers van Azië. De hoofdstad Kuala Lumpur, nog niet zo lang geleden een armoedige kampong, bezit nu een van de indrukwekkendste skylines van Azië. Waar ooit woeste jungle regeerde is nu de ‘supercorridor’ aangelegd, het Maleise antwoord op Silicon Valley.

Drs. Brigitte Ars, freelance journalist, woonde jaren in Kuala Lumpur. Van binnenuit schreef zij een boek over de gevolgen van de explosieve ontwikkeling voor bevolking, cultuur en natuur. Daarbij heeft zij oog voor de ‘orang asli’, zeg maar de aboriginals van Maleisië. Omdat deze mensen niet in het opgepoetste ideaalbeeld passen, wacht hen een zwaar bestaan in de marge. Het boek De sprong van de Maleise tijger biedt een portret van een van de interessantste landen van Azië.

Dinsdag 14 februari, 19.30-21.00 uur. Vrijhof/Amphitheater.

Dit programma is een coproductie van Studium Generale en studietour Mosaic van S.G. Daedalus (Industrieel Ontwerpen). Deze studenten ondernemen in april 2012 een studiereis naar Maleisië en Singapore.