Lezing: Bidden op 13 febr.

Bidden

Bidden is een bijzondere bezigheid; het is een gesprek met God. Waar gaan deze gesprekken eigenlijk over? Hoe beleeft iemand zijn of haar gebed? Bidden mannen over dezelfde dingen als vrouwen? Wat is het effect op iemands welbevinden; naast dat de gebeden misschien verhoord worden?

Godsdienstpsychologe Dr. Barbara Roukema-Koning verdiepte zich in deze vragen, en onderzocht vooral hoe mannen en vrouwen het bidden verschillend praktiseren en beleven. In haar lezing gaat zij in op de psychologische dimensies van bidden en op verschillende gebedstradities (ook niet-theïstische gebedsopvattingen). Roukema-Koning promoveerde op de studie Als mannen en vrouwen bidden. Een empirisch-psychologische studie.

Maandag 13 februari, 19.30-21.00 uur. Waaier zaal 4

Dit programma is een coproductie van Studium Generale en het Christelijk Overleg Orgaan Studenten Enschede.