Eten en weten / 30 oktober en 6 november



Eten en weten



Onze supermarkten liggen boordevol voedingsmiddelen: van eenvoudige komkommers tot aan geavanceerde functional foods die de darmflora oppeppen. Moderne productiemethoden zorgen ervoor dat de westerse burger dagelijks beschikt over een zeer gevarieerd voedselaanbod. Dit heeft ook keerzijden: geen directe band meer met ons voedsel, angst of het wel gezond is en zorgen over zwaarlijvigheid. [W]eet smakelijk!


dinsdag 30 oktober – Filosoferen over eten

Prof. dr. Michiel Korthals is hoogleraar wijsbegeerte aan de Wageningen Universiteit. Hij publiceerde Voor het eten. Filosofie en ethiek van voeding (2002).


dinsdag 6 november – Functional foods

Prof. dr. Gertjan Schaafsma is bijzonder hoogleraar Voeding en Levensmiddelen aan de Wageningen Universiteit en ‘Business Director Food and Health’ bij TNO Voeding in Zeist.


Vrijhof/Amphitheater, 19.30-21.00 uur. Aanmelden vooraf is niet mogelijk.