KNAW – Communiceren met kinderen voor wetenschappers

Communiceren met kinderen voor wetenschappers. Een film in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, met inhoudelijke bijdrage van Juliette Walma van der Molen, over effectieve wetenschapscommunicatie voor kinderen en jongeren, verschenen juni 2014.

Bekijk hier

Vervolgactiviteit in 2015

Twente Academy probeert met diverse inspirerende projecten kinderen en jongeren te interesseren in wetenschap en technologie. Zonder de inzet van bevlogen wetenschappers zou ons dat zeker niet lukken. Door de wereld van de wetenschap te verbinden met het voortgezet- en basisonderwijs biedt Twente Academy een unieke mogelijkheid voor wetenschappers om de door hen ontwikkelde kennis en technologie aan te wenden ten gunste van de maatschappij. De kinderen van nu zijn immers de wetenschappers en ingenieurs van de toekomst!

Twente Academy Young, het Wetenschapsknooppunt van de Universiteit Twente, biedt wetenschappers aan de Universiteit Twente, die geïnteresseerd zijn in communicatieactiviteiten met kinderen, een gratis training aan. Deze training is in opdracht van de KNAW ontwikkeld en is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en tips van wetenschapseducatie-experts en ervaringsdeskundigen. Als onderdeel van de training zal er een communicatieactiviteit met kinderen of jongeren plaatsvinden op de campus van de Universiteit Twente.