pm09-tactus-welke-factoren-zorgen-voor-een-heropname-voor-een-detox-bij-verslaafden

Titel: TACTUS: Welke factoren zorgen voor een heropname voor een detox bij verslaafden?

Type opdracht (Ba/Ma): Ma

In –of extern?: Extern (Tactus Verslavingszorg)

Omvang (10 EC / 30 EC): 10

Hoeveel studenten mogelijk? 1

Type onderzoek: Kwantitatief

Opdrachtomschrijving:

Cliënten kunnen bij Tactus Verslavingszorg terecht voor een klinische detoxificatie (ontgifting). Een detoxificatie is geïndiceerd als patiënten te maken krijgen met (ernstige) ontwenningsverschijnselen nadat ze met het gebruik van alcohol of psychoactieve middelen zijn gestopt. Bij de behandeling en begeleiding van onthoudingsverschijnselen na het stoppen van het gebruik van psychoactieve stoffen is het doel klachten en symptomen zo veel mogelijk te bestrijden en de nevenwerking van medicijnen tegen de ontwenningsverschijnselen te vermijden.

Sommige cliënten komen meerdere malen terecht in de kliniek voor een detox. Wij willen graag meer informatie over of bepaalde factoren er voor zorgen dat deze cliënten weer terugkomen. Een databestand is beschikbaar waarin demografische, psychologische en lichamelijke kenmerken zijn opgenomen. De student gaat via analyses in SPSS onderzoeken of er bepaalde factoren zijn die leiden tot een heropname.

Wie zoeken we?

·

De student heeft ruime kennis van statistische analyses (SPSS).

·

De student heeft kennis van de verslavingszorg of is bereid om zich dat eigen te maken.

·

De student is bereid om (als het nodig is) naar Deventer (locatie Keulenstraat, Tactus) te komen voor data analyse.

Meer info?:

Marloes Postel, m.postel@utwente.nl

Begeleider(s):

dr. Marloes Postel

dr. Martine Fledderus (vanuit Tactus)