PM26

Praktijkgericht onderzoek Livio; implementatie reminiscentiekoffers

Type opdracht (Ba/Ma): Master (1 van 10 EC en 1 van 30 EC)

In –of extern?: Extern; binnen zorgorganisatie Livio

Hoeveel studenten mogelijk? 2

Type onderzoek: kwalitatief onderzoek

Opdrachtomschrijving:

In de ouderenzorg wordt steeds meer gewerkt met de levensverhalen en herinneringen van oudere cliënten. Aandacht voor de individuele verhalen kan bijdragen aan een meer persoons- en belevingsgerichte zorg. Een methode die daarbij kan helpen is het werken met zogeheten reminiscentiekoffers: koffers gevuld met objecten uit vroegere tijden die herinneringen kunnen wekken en verhalen kunnen oproepen. Museum de Scheper, een historisch museum in Eibergen, heeft een uitgebreide collectie objecten uit het dagelijks leven van vroeger. Zorgorganisatie Livio is geïnteresseerd in het toepassen van reminiscentiekoffers.

Er wordt een plan van aanpak gemaakt voor de implementatie van de reminiscentiekoffers; in eerste instantie bij bewoners met dementie, maar later ook bij andere doelgroepen binnen Livio. Er is een vooronderzoek geweest waarin is onderzocht welke objecten moeten worden opgenomen in de koffers en hoe deze het best kunnen worden aangeboden. Je gaat samen met een andere masterstudent aan de slag om tot een goede implementatie van het project te komen.

Wie zoeken we?

Voor deze opdracht zijn we op zoek naar twee gemotiveerde masterstudenten PPT die het leuk vinden om een praktijkgerichte opdracht te doen in de ouderenzorg.

Begeleider(s): Nog niet bekend, in ieder geval Jojanneke Korte van Livio (j.korte@livio.nl) als 1e of 2e begeleider