GM05 - Hoe kan eHealth worden ingezet binnen de eerstelijns-psychologie.

GM05 - Hoe kan eHealth worden ingezet binnen de eerstelijns-psychologie?

Type opdracht: Ma

In –of extern?: Extern, Raadthuys Psychologen

Max aantal studenten? 1

Opdrachtomschrijving:

We weten dat eHealth waardevol kan zijn binnen de geestelijke gezondheidszorg. Er zijn veel voorbeelden van effectieve online behandelingen en binnen de GGZ wordt steeds meer met eHealth gewerkt. Inmiddels zijn er vele apps, programma’s en behandelingen, ook in de preventieve en eerstelijns zorg. Binnen de eerstelijns-psychologie wordt er echter nog maar weinig gebruik gemaakt van eHealth terwijl daar wel belangstelling voor lijkt te zijn, in ieder geval vanuit de zorgprofessionals.

Dit onderzoek richt zich op de vraag hoe eHealth het beste kan worden ingezet binnen de eerstelijns-psychologie. Binnen dit onderzoek zal je je verdiepen in de werkwijze binnen de eerstelijns-psychologie en zal je inventariseren of en op welke manier eHealth hierbij ondersteuning kan bieden. Bij het onderzoek zal je gebruik maken van mixed-methods: kwalitatief (bijvoorbeeld interviews of focusgroepen), kwantitatief (bijvoorbeeld vragenlijsten) en literatuuronderzoek.

De vraag voor dit onderzoek komt vanuit Raadthuys Psychologen. Raadthuys Psychologen is een eerstelijns psychologenpraktijk met onderzoek – en behandelmogelijkheden voor een breed scala aan vragen of problemen. Zowel kinderen, jeugd, volwassenen en ouderen zijn welkom. Onze behandelingen bestaan uit individuele gesprekken, partner- en relatie gesprekken, gezinsgesprekken, groepsgesprekken en diagnostisch onderzoek.

Naast Raadthuys Psychologen, is ook het Trimbos instituut een stakeholder in dit onderzoek. Het Trimbos instituut speelt namelijk een rol als provider van online interventies en als kennisinstituut. Zij zullen dan ook betrokken zijn bij dit onderzoek.

Wie zoeken we?

Een enthousiaste studenten met affiniteit voor eHealth en de eerstelijns-psychologie. Je zult voor het onderzoek regelmatig naar de psychologenpraktijk in Elst gaan.

Wat bieden we?

Het onderzoek richt zich op een erg actueel onderwerp. Jouw onderzoek biedt praktische aanbevelingen waar de praktijk direct mee aan de slag kan. Daarnaast zal je begeleid worden vanuit de Universiteit Twente en Raadthuys Psychologen.

Meer info?:

Saskia Kelders; s.m.kelders@utwente.nl

(http://www.raadthuys.nl/site.php?pagina=home-elst.htm)

Begeleider:

Saskia Kelders