GB13 - GGD Twente: Usability onderzoek website GGD Twente

GB13 - GGD Twente: Usability onderzoek website GGD Twente

Type opdracht:

Bachelor

In –of extern?:

Extern: standplaats Regiokantoor GGD Twente, Enschede

Max aantal studenten

1

Zelf data verzamelen

Ja

Type onderzoek

Kwalitatief

Opdrachtomschrijving:

De GGD Twente, onderdeel van Regio Twente, is de gemeenschappelijke gezondheidsdienst van de veertien Twentse gemeenten. De dienst fungeert als scharnier tussen overheid en gezondheidszorg en staat midden in de samenleving. Zo werken we uitvoerend, adviserend én beleidsvoorbereidend aan een gezond Twente. De GGD kent de lijnafdelingen Jeugdgezondheidszorg en Algemene Gezondheidszorg, en de Stafafdeling.

In Nederland hebben zo’n anderhalf miljoen mensen moeite met lezen en schrijven, dat is er één op de tien. In Twente zijn dit zo’n 60.000 mensen. Mensen die niet voldoende kunnen lezen en schrijven, zijn minder goed in staat om informatie over gezondheid te lezen, begrijpen en toe te passen. Zij hebben beperkte gezondheidsvaardigheden. GGD Twente staat voor de uitdaging Twentse gezondheidsachterstanden te verkleinen. Een speerpunt vormt hierbij de inzet op gezondheidsvaardigheden; enerzijds door het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid, anderzijds door het toegankelijk maken van de dienstverlening.

Om de dienstverlening toegankelijker te maken wordt o.a. publieksinformatie ‘hertaald’ naar een lager taalniveau zodat een grotere doelgroep de boodschap begrijpt. Daarnaast moet ook de website www.ggdtwente.nl toegankelijker worden gemaakt. Om aanpassingen te kunnen doen is inzicht in de huidige toegankelijkheid en vindbaarheid van de website gewenst. De onderzoeksopdracht luidt als volgt; Hoe is de toegankelijkheid van www.ggdtwente.nl en hoe kan deze worden verbeterd?

Taken

·

Ontwikkelen meetinstrument t.b.v. meten toegankelijkheid website (bijvoorbeeld middels +/- methode)

·

Website testen

·

Formuleren advies m.b.t. verbeteren website

Functie-eisen

·

Sociaal vaardig

·

Kennis en vaardigheden op het gebied van:

- multimedia en ict

·

Goede communicatieve- en coördinerende vaardigheden

·

Zelfstandig

Wie zoeken we?

Een gemotiveerde student met kennis van multimedia en ICT.

Wat bieden we?

Indien gewenst een werkplek, geen stagevergoeding

Meer info?:

Informatie over de opdracht kunt je krijgen bij Karlien Zomer, Adviseur gezondheidsbevordering, k.zomer@ggdtwente.nl / telefoon: 053 487 6712. Studenten worden verzocht een schriftelijke sollicitatie te voorzien van CV, motivatiebrief en cijferuitdraai. Deze kan worden gemaild naar k.zomer@ggdtwente.nl.

Begeleider:

Extra:

http://www.accessibility.nl/kennisbank/tools/leesniveau-tool/leesniveaus