GB10

GB10 – Onderzoek naar de In-Balanz App

Type opdracht: Ba

In –of extern?: Extern

Max aantal studenten: 1

Zelf data verzamelen?: Ja

Type onderzoek: Kwalitatief en kwantitatief - beoordeling applicatie

Opdrachtomschrijving:

In-Balanz is 3 jaar geleden ontstaan. De praktijk voor Ademtherapie en Counseling is gevestigd te Meppel . Hulp word geboden aan mensen met angsten, hyperventilatie , stress, depressie, burnout, dwang, fobie en ook bij relatieproblemen. In de afgelopen 10 jaar heeft de ademtherapie een belangrijke rol gespeeld in de praktijk.

Ademtherapie ofwel wat ademhalen van invloed kan hebben op zowel het fysieke als mentale welbevinden van mensen In heel veel gevallen zagen wij dat mensen overmatig reageerden op hun lichamelijke klachten/symptomen. De symptomen die het lijf af geeft kunnen je behoorlijk angstig maken en zelfs het gevoel geven dat je denkt dat je gaat sterven, geheel ten onrechte maar die impact heeft het op je brein/ op je denken.

Angst voor Angst is iets wat we veelal horen zeggen en ja dat is waar maar voor diegenen die dit ondergaan is het een reële angst ook al zul je er niet aan sterven.

De ademtherapie kan veel mensen vertrouwen in hun eigen lijf terug geven omdat de lichamelijke symptomen zullen afnemen als daarvoor verder geen echte “ medische reden” gevonden is .

Het onderzoek zal zicht richten op het in kaart brengen van de effecten van deze ademtherapie en het evalueren van het gebruik van de applicatie. Middels het voorleggen van scenario’s van de applicatie aan doelgroep wordt de gebruiksgerichtheid getest. Na 2 weken gebruik worden de effecten gemeten (reductie van paniek en stress) aan de hand van vragenlijsten, voor/na gebruik van de applicatie.

Meer informatie is te verkrijgen via Lisette van Gemert - Pijnen

Wie zoeken we? Student psychologie met interesse voor de praktische toepassing van ehealth

Voor deze externe opdracht is een korte motivatiebrief (0,5 A4) vereist

Begeleider: Lisette van Gemert - Pijnen en Sonja Nijhuis

Extra informatie:

De applicatie is ervoor Android, iOS en ook in het Engels in iOS.

Ook heeft de app een eigen site: www.in-balanzapp.nl