GB07 - RRD - Evaluatie van een innovatieve mobiliteitsdienst voor ouderen

logo roessinghGB07 - ROESSINGH RESEARCH AND DEVELOPMENT:
Evaluatie van een innovatieve mobiliteitsdienst voor ouderen

Type opdracht:

Ba (15 EC)

In –of extern?:

extern: standplaats Enschede

Max aantal studenten?

1

Zelf data verzamelen?

Ja

Type onderzoek:

Kwalitatief

Opdrachtomschrijving:

Roessingh Research and Development (RRD) is het grootste wetenschappelijk onderzoeksinstituut voor revalidatietechnologie in Nederland en een onafhankelijk onderdeel van Roessingh in Enschede. Het gaat bij RRD niet alleen om de onderzoeken zelf. Van groot belang is dat de onderzoeksthema’s ook daadwerkelijk toepasbaar zijn in de zorg. RRD is gehuisvest in een gebouw met een state-of-the-art laboratorium en kantoorfaciliteiten. Voor meer informatie, zie http://www.rrd.nl.

Binnen het ‘Grey but mobile’ project (http://www.crispplatform.nl/projects/grey-mobile) van onder andere Roessingh Research and Development ontwikkelen we diensten en technologieën om oudere mensen (70+) mobiel te houden. Met andere woorden, we willen ouderen ondersteunen in het reizen van A naar B zodat ze alle activiteiten kunnen uitvoeren die ze willen. Dit is van belang omdat ouderen steeds langer (alleen) thuis blijven wonen en er het gevaar dreigt dat ze in een sociaal isolement terecht raken vanwege hun beperkte mobiliteit.

Binnen dit project zijn we bezig met het ontwikkelen een innovatieve dienst die ouderen hierin ondersteunt. Momenteel doen we een vooronderzoek waar een ontwerp voor een mobiliteitsdienst uit zal rollen. We weten nog niet hoe deze dienst eruit zal komen te zien, maar zal hoogstwaarschijnlijk een technische component bevatten. De student moet het prototype van deze dienst (in de vorm van een papieren prototype en/of storyboard) evalueren met ouderen (d.m.v. interviews). Zien zij deze dienst zitten? Welke (praktische) bezwaren hebben ze tegen deze dienst? De resultaten van deze interviews moeten leiden tot praktische aanbevelingen om het concept te verbeteren.

Start:

1 september 2013

Wie zoeken we?

Een student die het leuk vindt om met ouderen om te gaan en affiniteit heeft met techniek. Daarnaast vragen we een grote mate van zelfstandigheid en volledige beheersing van de Nederlandse taal. Ervaring met kwalitatief onderzoek is een pré.

Wat bieden we?

Je komt te werken binnen een team van RRD dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een mobiliteitsdienst. Wij regelen ook de deelnemers voor je. Werkplek bij RRD in overleg.

Begeleider:

Dr. Saskia Kelders

Extra:

Als je je wilt aanmelden voor deze externe opdracht, stuur dan, naast de reguliere inschrijving op deze site (!) een korte motivatie brief (ongeveer 250 woorden) naar de Bachelor these coördinator (Margot Koeneman, m.a.koeneman@utwente.nl ).