GB06 - Gebruiksvriendelijkheid Lable Care.

GB06 - Zorgcentra Noorderbreedte: Gebruiksvriendelijkheid ‘Lable Care’

Type opdracht:

Ba

In –of extern?:

Extern, Zorgcentra Noorderbreedte, Leeuwarden

Max aantal studenten:

2

Zelf data verzamelen?:

Ja

Type onderzoek:

Kwalitatief (observatie-onderzoek en intervieuws

)

Opdrachtomschrijving:

Om oudere cliënten die wonen in zorgcentra (en hun familie) meer te kunnen betrekken bij het inrichten van de dagelijkse zorg, heeft Lable (www.lable.org ) een software-applicatie ontwikkeld. Deze software, Lable Care, is in co-creatie van programmeurs met verzorgenden ontwikkeld en wordt momenteel in gebruik genomen in verschillende zorginstellingen in het land. Verzorgenden zijn enthousiast, erg opmerkelijk want de meesten hebben een grote weerstand tegen computers in hun werk!

logo lable care

In deze opdracht willen we de applicatie, Lable Care, onderzoeken op acceptatie en gebruiksvriendelijkheid. Wij zijn daarvoor op zoek naar een gemotiveerde afstudeerder.

Wie zoeken we?

Eén of twee gemotiveerde ba-student(en), die zin hebben om eens een kijkje te nemen in de ouderenzorg, en die bereid zijn om een aantal keren gedurende hun ba-traject te reizen naar Leeuwarden en/of naar verschillende zorginstellingen in het land. Als je je wilt aanmelden voor deze externe opdracht, stuur dan, naast de reguliere inschrijving op deze site (!) een korte motivatie brief (ongeveer 250 woorden) naar de Bachelor these coördinator (Margot Koeneman, m.a.koeneman@utwente.nl ).

Wat bieden we?

Opdrachtgever van het onderzoek is het lectoraat “iHuman- zorg en welzijn digitaal” van de NHL Hogeschool Leeuwarden. Werkplek en reis- en/of stagevergoeding in overleg.

Meer info

Kijk voor meer info over de applicatie (Lable Care) op: http://www.lablecare.nl . Voor meer informatie of een oriënterend gesprek kan je contact opnemen met Kim Kuipers, onderzoeksmedewerker lectoraat iHuman, k.kuipers@zwo.nhl.nl of 06-43828956.

Begeleider:

Stans Drossaert