Oude afstudeeropdrachten alleen ter info

Stichting Q-support:

Inventarisatie van behandelingen voor Concentratiestoornissen na Q-koorts

Type opdracht: Stage (evt in combinatie met Masterthese)

In –of extern?: beide

Standplaats thuis, UT en/of Den Bosch

Meerdere studenten mogelijk? Ja

Zelf data verzamelen? Ja

Type onderzoek: kwalitatief / literatuuronderzoek

Opdrachtomschrijving:

De stichting Q-support adviseert en begeleidt patiënten met chronische Q-koorts en mensen met het Q-koorts vermoeidheidssyndroom (QVS), en initieert bovendien onderzoek daarnaar.

Na een acute Q-koortsinfectie ontwikkelt ruim 20% van de mensen langdurig klachten van vermoeidheid. Als deze moeheid langer dan 6 maanden blijft bestaan en er geen andere verklaring voor is, noemen we dit QVS. QVS gaat gepaard met een hoge ziektelast, veel beperkingen in het dagelijks leven en vaak langdurig werkverzuim. Patiënten ervaren vaak ook andere, psychosomatische, klachten naast de vermoeidheid. Slechts een klein aantal mensen krijgt chronische Q-koorts (aantoonbaar na bloedonderzoek). Ook zij kunnen toch nog langdurige klachten ervaren, zoals vermoeidheid, zweten, spierpijnen en slecht slapen.

Dit onderzoek betreft de inventarisatie van passende behandelingen voor concentratiestoornissen bij patiënten met chronische Q-koorts of QVS. In de eerste instantie wordt een literatuur-scan uitgevoerd, vervolgens wordt een aantal interviews met stakeholders gedaan om een beeld te krijgen van de stand van zaken rond. Rapportage/publicatie van resultaten.

Wie zoeken we?

Enthousiaste studenten die belangstelling hebben voor de preventie en bestrijding van infectieziekten (zoönosen) en de steeds belangrijker wordende rol van sociale wetenschappen daarbij. Je kan thuis of op de UT werken. Bereid om zo nu en dan naar Den Bosch af te reizen.

Wat bieden we?

De stichting Q-support biedt een interessante werkomgeving; wetenschappelijke begeleiding bij een maatschappelijk relevant en actueel onderzoek dat in de praktijk van kwaliteitsverbetering gebruikt zal worden; en uiteraard een passende (stage)vergoeding van 150 euro/per maand.

Meer info?:

http://www.q-support.nu/

Begeleider:

dr Hans C Ossebaard (vakgroep PGT)

Extra: http://stichtingquestion.nl/