Stageopdracht analyseren kwalitatieve data bij hmi

FORMULIER STAGE MASTER PSYCHOLOGY UNIVERSITEIT TWENTE

Titel Stageopdracht

Motiveren tot sporten: Behavior change, tailoring en persoonlijkheid

Organisatie

Universiteit Twente – Afdeling HMI

Standplaats

Zilverling

Gewenste periode voor de stage

September/Oktober 2014 tot December 2014/Januari 2015

De Opdracht

Op maat gemaakte (“tailored”) motivatie strategieën binnen eHealth applicaties is een snel groeiend onderzoeksonderwerp. In dit promotieonderzoek, van de afdeling Human Media Interaction, wordt er onder andere gekeken naar de mogelijkheid om inzichten uit het Transtheoretical Model (stages of change) te combineren met persoonlijkheidsleer. Het uiteindelijk doel is de ontwikkeling van een Sport-App (hardloop-app), waarin mensen worden gemotiveerd met getailorde (onder andere op ‘stage-of change’ en op persoonlijkheid) audio- en/of tekstberichten. Het bijzondere aan dit project is dat we berichten willen gebruiken, die door mensen (leken) zelf zijn bedacht. Het idee is dat op deze manier, door gebruik te maken van ‘de eigen woorden’ (lekentaal) de boodschappen aan overtuigingskracht zullen winnen.

Inmiddels is, via crowdsourcing, een dataset aan per ‘stage of change’ - mens-gegenereerde motivatie-berichten tot stand gekomen.

De afstudeeropdracht.

We zoeken nu een enthousiaste student die deze data wil analyseren.

De onderzoeksvraag die we hierbij hebben is:

Sluiten de berichten die mensen zelf aandragen als zijnde “motiverend” in elke stage-of-change, aan bij de strategieën die in de literatuur worden genoemd? (de zgn “processes of change”)? Is hierin (in de overeenkomst) een verschil tussen de 5 stages?

Het eindproduct hierbij moet een gecodeerde dataset zijn waardoor deze vragen te beantwoorden zijn en een rapport over het proces van coderen.

Informatie Contactpersoon:

Naam: Roelof de Vries; Stans Drossaert

Telefoon:

Email: r.a.j.devries@utwente.nl; c.h.c.drossaert@utwente.nl