Prof.dr. Gert-Jan Hospers

picture of
Prof.dr. Gert-Jan Hospers

 

https://webwinkel.vangorcum.nl/images/boeken/9789023250227.gif

Locatie:

Kamer:

Telefoon:

Fax:

E-mail:

Gebouw 10 - Ravelijn

RA-4246

053-4894554

053-4892159

g.j.hospers@utwente.nl

Discription City Marketing

Algemene informatie

Prof.dr. Gert-Jan Hospers (Enschede, 1974) is economisch geograaf aan de Universiteit Twente en bijzonder hoogleraar City- en Regiomarketing aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast geeft hij inspiratie en advies via Stichting Stad en Regio. In 1999 studeerde Gert-Jan af in de economie, rechtsgeleerdheid en bestuurskunde aan de universiteiten van Tilburg, Utrecht en Twente. Na een baan bij het ministerie van Economische Zaken keerde Gert-Jan in 2000 terug naar de Universiteit Twente, waar hij in 2004 promoveerde op het proefschrift Regional Economic Change in Europe: A Neo-Schumpeterian Vision. Gert-Jan is lid van de redactie van Geografie en European Spatial Research and Policy en zit in de redactieraad van het tijdschrift Regional Studies, Regional Science. Gert-Jan heeft een H-index van 20 (Publish or Perish 4) en is sinds 2012 fellow van de Regional Studies Association (FeRSA).

Expertise en onderzoek

Gert-Jan is een expert op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling. Sinds 2000 houdt hij zich bezig met econo­mie en innovatie in stad en regio, city- en regiomarketing, krimp en de binnenstad. Gert-Jan doet veel praktijkonderzoek in Oost-Nederland en komt met enige regelmaat in Duitsland en Scandinavië. Zo is hij eind 2015 fellow bij het Zentrum für Niederlande-Studien in Münster, terwijl hij met collega’s van Linköpings Universitet werkt aan een onderzoeksproject over bevolkingskrimp in Nederland en Zweden. Gert-Jan heeft veel geschreven voor kranten en magazines, waaronder Het Financieele Dagblad, Opinieblad Forum en Kunst en Wetenschap. Op dit moment is hij recensent voor Managementboek en vaste columnist voor De Twentsche Courant Tubantia en Stadswerk Magazine.

Onderwijs en lezingen

In Twente heeft Gert-Jan cursussen verzorgd op het snijvlak van economie, geografie en innovatie. Hij is nu docent in de UT-module Gebiedsontwikkeling. In Nijmegen doceert Gert-Jan Stedelijke Economie en City- en Regiomarketing. Ook is hij kerndocent in de postdoctorale Master of Strategic Urban Studies, Master City Developer en NEPROM Masterclass Conceptontwikkeling. Bij de HAWK Göttingen geeft Gert-Jan Duitstalige seminars in de Master Regionalmanagement und Wirt­schafts­förderung. Gert-Jan kan ook geboekt worden voor lezingen, workshops en walkshops. Meestal spreekt hij over thema’s die aansluiten bij zijn boeken, zoals Er gaat niets boven citymarketing (2011), Krimp, het nieuwe denken (2012), Geografie en gevoel (2013), Zee+land (2014) en Visies op de stad (2015).