Van Hillegersberg benoemd tot voorzitter ‘Programmacommissie Onderzoek’ Topsector Logistiek.

Jos van Hillegersberg, hoogleraar business information systems, is door het bestuur van het TKI logistiek benoemd tot voorzitter van de programmacommissie Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI Dinalog) voor de Topsector Logistiek. Deze commissie is een belangrijke spil in de programmering van onderzoek op het gebied van logistiek en bij de beoordeling van onderzoek- en innovatieprojecten.

De logistieke sector is met 813.000 arbeidsplaatsen van groot economisch belang in Nederland. Doel van de Topsector Logistiek is om Nederland uit te laten groeien tot dé beste logistieke sector van de wereld. Nederland is al goed op weg met een tweede positie in de Logistics Performance Index, een ranking van de logistieke prestaties van 160 landen door de World Bank. TKI Dinalog voert voor de Topsector Logistiek het ‘onderzoeksdeel’ van de innovatieagenda uit. Dit doet het onder meer door structurele privaat-publieke samenwerking te realiseren, om zo fundamenteel en toegepast onderzoek en valorisatie en innovatie met elkaar te verbinden.

Van Hillegersberg beschouwt het als een eer dat hij voor de functie is gevraagd. “Niet alleen voor mij persoonlijk, maar het bevestigt ook de waardering voor de actieve rol die de Universiteit Twente speelt in tal van onderzoeksprojecten in de logistiek. De UT heeft een reputatie opgebouwd de ICT én organistiekennis te hebben om logistiek te innoveren. Dat is waar de sector om vraagt.”

Lees het hele nieuwsbericht.