Peter Vanberkel ontvangt de ORTEC Excellence in Advanced Planning Award 2012

20 januari 2012

Onderzoek aan Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis bekroond met Award.

Bij de Conferentie van LNMB (Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde) werd de ORTEC Excellence in Advanced Planning Award gisteren uitgereikt aan Peter Vanberkel. Peter ontvangt de award voor zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Twente ten dienste van het Nederlandse Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (NKI-AVL). Met zijn onderzoek heeft hij NKI-AVL geholpen de chirurgische planning beter te beheersen.

Het onderzoek heeft ertoe bijgedragen dat de gevolgen ’van wijzigingen in het operatie schema beter overwogen kunnen worden. Daarnaast zorgt het model dat hij ontwikkelde ervoor dat de veelal subjectieve discussies over de verdeling van operatiecapaciteit geobjectiveerd worden”, vertelt John Poppelaars, Director van de ORTEC Consulting Group. “Peter Vanberkel wint de Award dan ook voor de volledigheid en de relevantie van zijn onderzoek. De resultaten hiervan zijn bovendien praktisch goed bruikbaar, niet alleen voor het NKI-AVL, maar ook voor andere ziekenhuizen. Tenslotte won Peter Vanberkel de prijs, omdat het resultaat van zijn onderzoek (een model) reeds geïmplementeerd is.

Investeren in de nieuwe generatie

ORTEC onderhoudt nauwe banden met de onderwijswereld. Zo bekleden een aantal medewerkers een leerstoel in het universitaire onderwijs en geven diverse medewerkers gastcolleges. Deskundigen van ORTEC delen hun kennis en ervaring ook op evenementen. Voor meer informatie: www.ortec.nl/speakers

Over de ORTEC Excellence in Advaced Planning Award

Om succesvol en praktisch onderzoek van promovendi aan Nederlandse universiteiten in het Operations Research vakgebied te stimuleren, heeft ORTEC in samenwerking met het Nederlands Genootschap Besliskunde (NGB) de ORTEC Excellence in Advanced Planning Award in het leven geroepen. Met de ORTEC Excellence in Advanced Planning Award 2012 geeft ORTEC invulling aan haar doelstelling om onderzoekers - actief in het praktisch onderzoek in Operations Research - te stimuleren en de waarde van Operations Research voor bedrijven, instellingen en samenleving op een positieve wijze uit de dragen. De winnaar mag een prijs in ontvangst nemen van €1000,-. Tevens krijgt deze persoon een publicatie van het onderzoek in het blad STAtOR.