e-mailing 3, juni 2009

Nummer 3, juni 2009

Schrijf je NU in! Bedrijfsbezoek Hessing Supervers – 22 juni

Beste Bekaderlid collega,

Graag nodigen we je uit voor de eerstvolgende activiteit op maandag 22 juni a.s. in Zwaagdijk bij Hessing Supervers. Iedereen kent ze, de makkelijke voorgesneden zakjes salade, groente, etcetera, maar hoe komen ze toch altijd vers, precies op tijd en in de juiste hoeveelheid in de winkel?

Om 7 uur 's avonds komen de laatste bestellingen van supermarkten over het hele land binnen. De volgende dag om 6 uur rijdt de vloot koelvrachtauto’s uit met per supermarkt gesorteerde karretjes met het bestelde assortiment verse gesneden verpakte groente.

Hoe doen ze dit bij Hessing toch "just in time"?

Een enorme klus, want groente is zeer beperkt houdbaar en als het mes erin wordt gezet al helemaal. In de zomer komen de prei, wortelen, uien, sla etc. van de koude grond, maar in voor- en naseizoen en de winter eten wij producten uit Spanje, Italië en nog veel verder weg, die just in time moeten worden verscheept om precies op het goede ogenblik bij Hessing de poort binnengereden te worden.

En dat terwijl de consument grillig is, wordt het in het weekend mooi weer en komt de barbecue op het grasveld, dan is de gesneden slamix niet aan te slepen. Maar regent het toch dan…….

Indrukwekkende logistiek en innovatie

Deze Nederlandse trots is ook internationaal leidend omdat in ons land ook de technologie en besturing wordt uitgevonden. Deze is niet standaard te koop, nee de toeleveranciers van apparaten leren juist bij Hessing en kunnen daarmee hun machines verbeteren en deze exporteren.

Meer informatie en de achtergrond kun je eventueel alvast lezen op http://www.hessingsupervers.nl/

Kom dit geoliede productieproces met eigen ogen aanschouwen!

Bij Hessing zullen we alle aspecten van een complex productieproces aantreffen. Bij Hessing wordt het echter ook nog in een fractie van de tijd uitgevoerd. Just in time zoals het bedoeld is.

Programma:

14.30 uur Verzamelen en ontvangst

15.00 uur Aanvang met kleine inleiding door Hans Hessing Directeur Operational Excellence

Rondleiding

Vragen en opmerkingen (alle slimme ideetjes zijn welkom, Hessing wil het altijd beter doen)

18.00 uur Gezamenlijk diner bereid door een Meester-kok, aangeboden door Hessing Supervers!

De dag wordt afgesloten met een culinair hoogstandje met het nieuwste op het gebied van gesneden groente in een schitterende proefkeuken en wordt aangeboden en verzorgd door Hessing. Wie mee wil eten, graag aanmelden vóór 8 juni! Mis dit bijzondere bedrijfsbezoek niet.

Locatie: Hessing, Nieuwmarkt 8, Zwaagdijk Oost

Het aantal plaatsen is gelimiteerd, dus schrijf je snel in. Deelname is gratis als je Bekaderlid bent. Doe jij ook mee? Geef je dan even op (als je mee wilt eten vóór 8 juni) door je naam te mailen naar info@bekader.nl. Graag tot ziens!

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van Bekader,

Lars Rengersen

www.bekader.nl