e-mailing 11, okt 2008

Nummer 11, 17 oktober 2008

‘Projectmanagement v.e. Liquified Natural Gas terminal in NW Europe

Van ‘idee’ tot werkelijkheid: € 800 miljoen investering – Dirk van Slooten

11 november – motel Van der Valk in Breukelen

Beste Bekaderlid collega,

Zoals je weet heb je de mogelijkheid enkele van de presentaties van het jubileum afgelopen juni te herbeleven en te verdiepen. Na de energieke presentatie van Lex Beins (Cheaptickets.nl) en uitwisseling met hem, op 6 oktober j.l. nodigen we je nu graag uit voor de presentatie van Dirk van Slooten op dinsdag 11 november aanstaande.

Dirk zal het hele proces toelichten van idee tot werkelijkheid, om het project LNG, liquified natural gas, te realiseren; LNG dat via tankers van over de hele wereld aangevoerd kan worden – een project met investering van € 800 mln

Plaats: Breukelen, motel Van der Valk – afslag 5 langs de A2.

Titel: Project management van een Liquified Natural Gas terminal in NW Europe

Door: Dirk van Slooten

Tijd:     18.00 uur drankje en diner

20.00 uur (korte) ALV – benoeming nieuwe secretaris

20.10 uur start presentatie Dirk van Slooten

Deelname aan de hele avond is gratis als je Bekaderlid bent.

Heb je je nog niet aangemeld en tijd en zin hierbij aanwezig te zijn? Geef je dan even op door je naam te mailen naar info@bekader.nl.

Graag tot ziens op dinsdag 11 november!

Met vriendelijke groeten,

namens het bestuur van Bekader,

Nancy Froeling

kandidaat secretaris

www.bekader.nl

Achtergrondinformatie

LNG. In NW Europa zien gasconsumenten en de industrie zich geconfronteerd met een afname van binnenlandse productie van gas en met een groeiende vraag naar energie en een beweging naar schonere energie. Natuurlijk gas is de schoonste fossiele brandstof met een zeer hoge energie-inhoud. De import van natuurlijk gas neemt toe en zal de komende 20 jaar alleen maar groeien. Regeringen en energiemaatschappijen willen een betrouwbare gastoevoer, die stabiel is over langere tijdsperioden en hen niet te afhankelijk maken van het ene land of het andere. De gekozen oplossing is LNG, liquified natural gas, dat via tankers van over de hele wereld aangevoerd kan worden.

Dirk van Slooten is in 1949 geboren in Friesland en behaalde aan de UT een Baccalaureaat in de Werktuigbouwkunde en ingenieursbul in Bedrijfskunde, in 1979. Hij ging bij Vopak werken en werd in 1989 Managing Director voor Vopak’s transportation tankcontainer services in Singapore. Daarna werd hij MD/Algemeen Directeur bij tankterminals in Nederland. Na 7 jaar leidinggeven aan de herstructurering en het groeiproces van chemische opslag verhuisde hij naar Londen om MD/AD te worden van Vopaks UK holding en operationele maatschappijen in 1997. Hij behaald ook een post graduate titel aan het IMD in Lausanne. Eind 2004 werd hij Algemeen Directeur van Vopaks wereld LNG onderneming.