23 apr 2008: Workshop "Jezelf zijn, jezelf presenteren"

Workshop ‘Jezelf zijn, jezelf presenteren’

Vorig jaar kwam het onderwerp “jezelf verkopen” / “jezelf presenteren” op de Nieuwjaarsbijeenkomst naar voren als het meest gewenste onderwerp. Daarom heeft het Bestuur zich voorgenomen om hier een workshop voor te laten ontwerpen, iets dat uitgebreider is dan alleen een avondbijeenkomst.

Dit past in een van de 5 pijlers van Bekader, de pijler van “Ondersteuning functioneren, loopbaan” naast de pijlers bedrijfsbezoeken, inhoudelijke avondbijeenkomsten, netwerken, en de pijler in ontwikkeling, mentorschap en coaching. Bekader wil geen herhaling presenteren van wat je elders al kunt kopen of volgen, vandaar dat wij naar een fundamentelere benadering van “jezelf presenteren” hebben laten ontwikkelen.

Wij hebben professionals voorgelegd dat wij iets origineels wilden en ook iets dat fundamenteler het “jezelf presenteren” ondersteunt.

Wij zijn terechtgekomen bij twee docentes die professioneel bezig zijn met podiumkunsten, een regisseur en een zangpedagoog. Drs. Annelene Schumacher-Linteloo studeerde Theaterwetenschappen en is in haar dagelijks leven regisseur, dramadocente en schrijft ook toneelstukken. Susanne Nehring studeerde in Duitsland voor muzieklerares, volgde in Rotterdam aan het Conservatorium de opleiding Zang/Moderne Muziek en deed stages in de Verenigde Staten. Zij geeft les aan mensen van alle leeftijden en noemt haar cursus Stemvorming.

Samen hebben zij in overleg met Lilian Hupkens een workshop ontworpen waarin op een speelse manier wordt gewerkt aan het versterken van je repertoire qua beweging en qua stem. Niet nieuwe trucjes aanleren maar uitgaan van wie je bent, wat er al in je zit zonder dat je het misschien weet, het uitproberen van nieuwe zaken en kijken wat je bevalt. Beiden werken met volwassenen en ook al zijn de oefeningen speels en ontspannen, het is wel serieus werk. Dit wordt verder uitgewerkt in e-mailings en nieuwsbrieven.

De workshop staat gepland voor 23 april. De tijd is 13:30 tot 21:00 inclusief een maaltijd en pauzes. De plaats is Zoetermeer en de locatie is De Graanschuur, een cultureel centrum in de oude dorpskern van Zoetermeer. Er is plaats voor maximaal 20 personen en deelname is gratis voor Bekaderleden. Meld je aan via info@bekader.nl.