e-mailing 14, dec 2007

Nummer 14, december 2007

Extra oproep voor thema Informatiebeveiliging – maandag 17 december: meld je aan!

Op maandag 17 december organiseert Bekader alweer haar 7e activiteit van dit jaar. Dit keer zijn we te gast bij CSC Computer Sciences BV in Bunnik. De bijeenkomst staat in het teken van een momenteel zeer actueel thema, namelijk het veilig omgaan met informatie. Bijna dagelijks zijn er berichten over uitgebreide beveiligingsproblemen, een paar voorbeelden:

3 nov: Sociale Zaken had lange tijd toegang had tot een website van de Geassocieerde Pers Diensten.

19 nov: Privé gegevens van duizenden marine-medewerkers staan open en bloot op internet.

20 nov: Een Britse ambtenaar verliets twee cd-roms met gegevens voor het ontvangen van kinderbijslag. De bankgegevens zetten zeker 25 miljoen Britten open voor diefstal van geld en goederen.

De oorzaken voor de problemen zitten soms in de (afwezigheid van) techniek maar veel vaker in de wijze waarop mensen met informatie omgaan. Begrippen als social engineering (klinkt paradoxaal) en google hacking en technieken als phishing en cross scripting werken alleen als mensen er, meestal onbedoeld, aan mee werken.

De vraag “hoe nu om te gaan met deze issues”, staat centraal tijdens de bijeenkomst van 17 december.

Met wat deskundige hulp van CSC hopen we inzicht te krijgen in wat Digital Trust nu eigenlijk is en welke technische en welke organisatorische maatregelen er te nemen zijn. Onderwerpen als convergentie van fysieke en logische beveiliging en technische en sociale gedragsaspecten zullen aan de orde komen

Kortom: meld je aan en stuur een mail naar info@bekader.nl

Vermeldt in de aanmeldingsmail: je naam, huidige functie/werkgever, en eventueel een specifieke interesse (onderwerp) rondom dit thema, zodat we daarop nog nader in kunnen gaan.

We starten met een borrel en een diner vanaf 18:00 uur bij CSC, Kosterijland 20 in Bunnik. Dit is centraal gelegen aan de A12 en 10 minuten lopen van NS station Bunnik en er is op dat tijdstrip voldoende parkeergelegenheid. Kijk voor de route ook op http://nl.country.csc.com/nl/

Het belooft een interessante avond te worden, we hopen dat jij ook komt, meld je aan!