e-mailing 8, jun 2007

Nummer 8, 26 juni 2007

Geachte collega,

Voor je ligt de 8e emailing van Bekader, nu ook in de nieuwe huisstijl. Lees verder of scroll naar:

INHOUD

1. Philips Lighting, Aachen

2. Andere activiteiten in het najaar 2007
3. Nieuwe Webmaster
4. Website weer actueel

5. Zie de Nieuwsbrief voor:

a. Nieuws van het Bestuur

b. Verslag 2e helft Carrière
c. Verslag Bedrijfsbezoek DAF

1. Philips Lighting, Aachen

Voor vrijdag 7 september 2007 staat een bedrijfsbezoek aan Philips te Aken/Aachen gepland. Bekaderlid Peter Visser heeft voor ons als bedrijfskundigen met een technische achtergrond een zeer interessante middag georganiseerd. Dit is expres op vrijdagmiddag gepland, zodat er op een eenvoudige wijze een weekendje Aachen of Maastricht aan vastgekoppeld kan worden.

Innovatie is een van de pijlers van het nieuwe kabinet en wordt alom gezien als een absolute noodzaak wil Nederland èn Europa niet rechts en links ingehaald worden door landen die goedkoper zijn en/of zich ook technisch zeer snel ontwikkelen, denk aan India en China. Philips Lighting heeft in Aken, standplaats 'Industriepark Rothe Erde', een productielocatie waar nieuwe lichttechnologie tot volle wasdom wordt gebracht: van onderzoek tot ontwikkeling tot productie. Hier worden moderne autolampen geproduceerd en de UHP lampen voor beamers. Dit zijn innovaties waarin Philips duidelijk voorop loopt.

Om een indruk van de ontwikkeling van 40 jaar autolampen te krijgen is een bezoek georganiseerd aan het Applicatielab, een laboratorium waar nieuwe lampsystemen voor diverse autofabrikanten worden getest. Philips werkt hier in samenwerking met vele Europese partners aan nieuwe vormen van licht die een hoge lichtopbrengst koppelen aan een zeer laag energieverbruik. Deze LEDS raken al bekend, maar Philips werkt hier aan nieuwe Organische Light Emitting Diodes (OLED). OLEDs zijn platte, efficiënte lichtbronnen, welke samen met anorganische LEDS de toekomst van licht zullen gaan bepalen.

Het programma ziet er als volgt uit.

12.00 uur Aankomst en lunch in bedrijfskantine

13.00 uur Inleiding “Philips standord Aachen & Innovatie” door Paul van de Kerkhoff.

13.30 uur Rondleiding Applicationslab: ontwikkeling van autolampen

14.30 uur Inleiding “OLED technologie, de ontwikkeling van de platte lamp” door Peter Visser

15.30 uur Rondgang OLED ontwikkeling en bezoek cleanroom (in twee groepen)

16.30 uur Discussie over marktontwikkeling van OLEDs o.l.v. Peter Visser en Kristin Knappstein

17.00 uur Gang naar Aachen voor korte rondwandeling en borrel o.l.v. Peter Visser

18.00 uur Eventueel gezamenlijk diner (op eigen kosten)

Dit bedrijfsbezoek is op een vrijdag gepland zodat je een weekeind Aachen of Maastricht aan vast kunt plakken. Aachen is een gezellige studentenstad met zijn historische Dom, een prachtige binnenstad en bijzondere winkels. Vlakbij Maastricht en slechts 20 minuten van Heerlen en een uurtje van Eindhoven! Er is gevraagd of Bekader carpooling kan faciliteren. Wij zullen regelmatig een overzicht van deelnemers rondsturen aan diegenen die zich hebben aangemeld zodat onderlinge afspraken gemaakt kunnen worden over hotels of gezamenlijk transport.

Onder de volgende websites is hotel informatie te verkrijgen: hotels.germany-bookings.com en www.weekendjeweg.nl. Een NS kaartje kost circa Euro 40 van Den Haag naar Aachen met een voordeelurenkaart.

Aanmelden bij info@bekader.nl. Philips wil ook graag weten bij welk bedrijf je werkt, dus geef dat ook op bij je aanmelding

2. Activiteiten Najaar 2007

Voor 25 juni stond een bijeenkomst over “Productiviteit van managers” op de agenda. Helaas is deze activiteit afgezegd door de voorbereidende werkgroep. Het onderwerp bleek te breed te zijn voor één activiteit. Als reserve onderwerp stond “De arbeidsmarkt voor 40-plussers” in de planning, te organiseren door Eelco Lolkema. Voor juni lukte het Eelco niet om de beoogde spreker te regelen. Daarom wordt dit onderwerp in de tweede helft van 2007 alsnog ingevoegd. Let op de komende E-nieuws’en!

De rest van de activiteiten van 2007 gaan volgens de planning door. Op de agenda staan :

Vrijdag 7 september Bedrijfsbezoek Philips Lighting in Aachen (D)

Nadere datum oktober “Arbeidsmarkt voor 40-plussers”

Donderdag 15 november “Bedrijfsmodellen voor Succes”

Maandag 17 december “Informatiebeveiliging”.

Op dit moment wordt ook nog gewerkt aan een workshop over “Jezelf presenteren”. Wij denken aan een workshop van een hele dag, waarin op een creatieve manier wordt gewerkt aan de persoonlijke presentatie, met het accent op “je eigen persoon”. Dus geen kopie van cursussen en training die elders ook te vinden zijn, maar maatwerk voor Bekader, gegeven door een docent drama en een docent stemvorming. In de komende E-nieuws’en en Nieuwsbrieven houden wij je op de hoogte.

3. Nieuwe Webmaster

Diegenen die naar onze website gesurft zijn in de afgelopen maanden hebben kunnen zien dat die website echt niet meer actueel was. Als bestuur misten wij absoluut een Webmaster. Dit kwam ter sprake tijdens het eten voorafgaand aan de bijeenkomst over “De tweede helft van je carrière” en Marco Bom bleek bereid om Bekader te helpen. Marco is nu dus onze nieuwe Webmaster!

Op de volgende bijeenkomst in oktober zal kort tijd ingeruimd worden voor een ingelaste Ledenvergadering zodat Marco Bom door de leden verkozen kan worden tot Bestuurslid.

4. Website Bekader weer actueel


Surf naar www.bekader.nl en zie dat wij weer actueel zijn!

De belangrijkste aanpassingen op de site zijn:

· De site is weer actueel en wordt actief beheerd (teksten, foto’s, etc.).

· De actuele activiteiten, mailings en nieuwsbrieven van 2007 zijn direct overzichtelijk benaderbaar, die van vorige jaren zijn terug te vinden in het archief.

· De jaarlijkse Bekaderscriptieprijs is sneller te benaderen.

· Sites van Bekaderleden: Bekader heeft de mogelijkheid om links te maken naar websites van leden. Kijk eens wie waarmee bezig is, en voeg je eigen site toe.

· Er is een “Gastenboek” toegevoegd waarop een reactie kan worden achtergelaten. Laat bijvoorbeeld weten of de vereniging aan je verwachtingen voldoet.

· Gemakkelijker communicatie over en weer met het bestuur via formulieren die je kunt downloaden.

Voor het komende jaar zullen er meerdere aanpassingen (functionaliteiten) op de site volgen, dit in verband met het 25-jarig lustrum van Bekader. Surf daarvoor zo nu en dan eens langs de site.

5. Nieuwsbrief Nr 2, juni 2007

Deze week zal ook de (papieren) Nieuwsbrief op de deurmat vallen. Hierin lees je meer over de vereniging. Onder andere,

- Nieuws van het Bestuur

- Verslag bijeenkomst “2e helft Carrière”

- Verslag Bedrijfsbezoek DAF

Bestuur:

Ir. Lilian A.J. Hupkens voorzitter

Ir. Edwin van der Steeg secretaris

Ir. Swibert Dechesne penningmeester

Ir. Marco Bom webmaster

Ir. Louis van Bergen algemeen