16 apr 2007: 2e helft van je carriere

Verslag Tweede Helft van je Carrière

Op Maandag 16 april was Barbara de Beukelaar te gast bij Bekader om haar visie te geven op “De Tweede Helft van je Carrière”. Het werd een inspirerende avond, geen tips voor het solliciteren, geen lijstje met Do’s and Don’ts, maar een verhaal vanuit een persoonlijke en diepe overtuiging over je eigen weg vinden, je eigen weg volgen en over gelukkig worden in je leven.

Barbara de Beukelaar is oprichter en directeur van Terra Management Groep, een adviesbureau werving&selectie/executive search, interim management en persoonlijke ontwikkeling. Zij heeft duizenden mensen gesproken en zich in hun loopbaan verdiept. Wanneer ben je gelukkig met je loopbaan? Wat kan een verandering in loopbaan je brengen? Hoe krijg je dat wat je wilt op de markt van banen en mensen, waar vraag en aanbod elkaar soms slecht verstaan?

Na een inventatisatie van vragen, gaf zij een uitleg over het woord “carrière”. Volgens de Van Dale en volgens haar betekent “carrière” niet steeds een stapje hoger in de hiërarchie, maar een opvolging van stappen die je zet in je levensloop. Van daaruit redeneerde zij verder over wat een levensloop is en wat mensen motiveert om steeds een stap te zetten. Volgens Barbara is het voor mensen heel belangrijk om zich nuttig te voelen, om van betekenis te zijn voor anderen. Vaak wanneer mensen terugkijken op hun leven blijken de belangrijkste momenten die momenten te zijn geweest waarin zij van betekenis waren voor anderen. Het is dan ook van groot belang dat mensen nagaan wat hen gelukkig maakt en dat dat de leidraad moet zijn in je loopbaan en je levensloop. Er ontstond een levendige discussie tijdens de pauze en het was duidelijk dat deze voordracht inspirerend werkte op de aanwezige leden.

Barbara werd bedankt voor haar bijdrage en ontving dankwoorden van de voorzitter en een bronzen beeldje dat “Samenwerking” weergaf. Zoals een van de aanwezigen zei “Fijn dat Bekader zoiets oppakt. Hier heb ik echt wat aan. Die checklistjes haal ik wel van Internet”.

Tekst: met dank aan Baukje Oostenbrug.